MENU

17:59
10 запитань Ізюмському міському голові Валерію Марченку

1.    Карпюк Р.М.: Як відомо, Ізюм донедавна мав тісні зв’язки з містами-побратимами Тукумсом (Латвія), Жуковим і Красногорськом (Росія). Чи зберігаються ці стосунки й зараз?
На теперішній час місто Ізюм продовжує співпрацю з містом Тукумс (Латвія). Наразі планується доставка гуманітарної допомоги місту Ізюм у вигляді медикаментів. Ведуться переговори з питань літнього відпочинку дітей нашого міста в м. Тукумс. У зв’язку з гострою політичною ситуацією між Україною та Російської Федерацією, відносини з містами Жукове і Красногірськ (РФ) призупинено. Планується встановити дружні стосунки з українським містом Ірпінь що в Київській області.


2.    Щибря Л.І.: Відповідно до закону України “Про декомунізацію” багатьом вулицям і площам в Україні повертають старі назви або присвоюють нові. Чому в Ізюмі ця справа не зрушується з місця. Хотілося б знати, чи буде перейменовано проспект?
Після виборів розпорядженням Ізюмського міського голови № 550 від 01.12.2015 р. склад робочої групи із забезпечення реалізації в місті Ізюм Закону України ″Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки″ було змінено. До складу групи були залучені краєзнавці, історики, громадські активісти, фахівці.
24 грудня 2015 р. відбулось перше засідання робочої групи з декомунізації. На комісії були затверджені до перейменування всі вулиці, назви яких мали відношення до тоталітарного режиму та комуністичної ідеології. Були заслухані та обговорені усі пропозиції присутніх.
Також було вирішено провести громадські обговорення з цього питання в соціальних мережах до 15 січня 2016 р. Таким чином, кожен ізюмчанин міг запропонувати (підкріплюючи фактами) свої пропозиції, щодо перейменування вулиць.
Перелік запропонованих перейменувань вулиць розміщено на офіційному сайті міста Ізюм, в міськрайонній газеті “Обрії Ізюмщини”, де також триває дискусія.
25 січня 2016 року відбулось чергове засідання топонімічної комісії. Учасники засідання, серед яких були краєзнавці, історики, волонтери та громадські активісти, розглянули всі звернення громадян та організацій міста, які пропонували свої варіанти щодо перейменування вулиць.
Запропоновані варіанти назв вулиць станом на 01.02.2016. обговорюються та допрацьовуються.
Стосовно проспекту Леніна, то наразі існує три пропозиції щодо перейменування:
1 — пр-т Незалежності, запропонований членами робочої групи;
2 — пр-т Ізюмський шлях, запропонований мешканцем міста;
3 — пр-т Приладобудівників, запропонований радою ветеранів міста Ізюм.
Всі пропозиції будуть розглянуті та взяті до відома (згідно закону до 21.02.2016 р. перейменування вулиць знаходиться виключно в компетенції Ізюмського міського голови).
3.    Шульга С.Я.: На території Ізюма створено 53 квартальних комітети. Їх робота не відповідає вимогам сьогодення. Чи не настав час оптимізувати їх кількість?
Дане питання наразі аналізується та обговорюється. Щойно буде прийнято відповідне рішення щодо оптимізації діяльності квартальних комітетів, про це буде повідомлено додатково на офіційному сайті міста Ізюм та в ЗМІ.
4.    Федоренко В.І.: страждаю від сезонних спалювань всякого непотребу на присадибних ділянках. Вечорами та вночі, особливо весною та восени, в межах селищ Гончарівка, Нафтовик, Поворотка та Пісок у безвітряну погоду нічим дихати — повітря отруєне димом. Чи буде влада міста якось протидіяти цьому?
В нашому місті контроль цього питання покладено на Комунальне підприємство “Благоустрій міста Ізюма”. На сьогоднішній день механізмом контролю за такими порушенням є Закон України “Про благоустрій населених пунктів” та “Правила благоустрію міста Ізюм”, затверджений 84 сесією Ізюмської міської ради 5 скликання від 26.08.2010 р. №4081. Згідно п. 3.4. “Правил благоустрою міста Ізюм” громадянам та суб'єктам господарювання забороняється:
- вивозити і звалювати сміття, будівельні, побутові, харчові відходи, відходи виробництва, траву, гілля, деревину, листя, землю, сніг у не відведених для цього місцях та влаштовувати звалища;
- використовувати не за призначенням контейнери для збору сміття та твердих побутових відходів; - розпалювати багаття, спалювати сміття, листя, гілки та відходи виробництва, тощо;
- завчасно виносити і залишати сміття та відходи у місцях зупинки сміттєвозів.
Натомість задля утилізації сміття та твердих побутових відходів громадяни – власники будівель – повинні укласти з КП "Благоустрій міста Ізюма" договори на вивіз та утилізацію таких відходів. На жаль, дотепер контроль за незаконне спалювання сміття не здійснювався належним чином. Але, починаючи з 2016 року, на кожного мешканця міста Ізюм, який забруднюватиме навколишнє середовище димом від спаленого сміття, сухого листя, трави тощо, згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення буде накладено відповідальність для фізичних осіб та штраф. Це питання знаходитиметься на контролі особисто в мене, Ізюмського міського голови.
5.    Данильченко П.М.: У місті двори багатоповерхівок в жахливому стані: ями, бугри, канави. На ходунках мені, вісімдесятирічному інваліду, не проїхати. Чи буде розроблено програму благоустрію цих територій?
Правила благоустрою м.Ізюм були затверджені 84 сесією Ізюмської міської ради 5 скликання від 26.08.2010 р. №4081. Наразі розробляється нова редакція “Правил благоустрою міста Ізюм”, де будуть враховані побажання та зауваження мешканців міста.
6. Короткова О.О.: Яка доля вузлової лікарні ст. Ізюм? Адже в разі її ліквідації майже 12 тис. жителів великого мікрорайону, з котрих більша половина пенсіонери, змушені будуть їздити до центру міста за медичною допомогою, в т.ч. рентген до денного стаціонару. Кому це на користь?
Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 887-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних закладів охорони здоров’я у власність (спільну власність) територіальних громад», рішенням сесії Ізюмської міської ради № 0086 від 24.12.2015 р. Вузлову лікарню ст. Ізюм СТГО «Південна залізниця» передано з державної власності у власність територіальної громади міста Ізюм Харківської області. Відтепер, вузлову лікарню фінансуватиме не “Південна залізниця”, а міський бюджет. На утримання такої медичної установи необхідно 6 млн. грн. на рік - приблизно сьома доля усієї доходної частини міського бюджету. І це непомірна ноша. Тому для уникнення ліквідації цієї установи та для збереження повного обсягу медичних послуг, що надаються жителям мікрорайону, планується провести оптимізацію роботи закладу. Але хочу запевнити: медичні послуги у відповідному мікрорайоні будуть надаватись в повному обсязі і без будь-яких скорочень та незручностей для жителів міста, а про ліквідацію вузлової лікарні сьогодні мова не йде.
7. Мирончук С.П.: Сміттєпереробний завод. Чи не настав час для його спорудження? Можливо, слід встановити якомога більше контейнерів для побутових відходів. Тоді ,сплачуючи за послуги КП “Благоустрій м.Ізюма”, громадяни не утворюватимуть стихійні сміттєзвалища.
Наразі розглядається питання будівництва сміттєпереробного заводу на території існуючого сміттєзвалища. Також розглядається питання фінансування придбання спеціалізованих контейнерів для сміття та запровадження роздільного збору побутових відходів.
8. Ковальов М.Я.: У центрі Ізюма часто проводяться загальноміські заходи. І стає соромно перед гостями, коли в парку під кущами люди справляють природні потреби. Коли ж, врешті, тут з’явиться громадський туалет?
На сьогоднішній день планується реконструкція міського парку, яка передбачає створення громадського туалету на його території. Головним архітектором міста проводиться робота щодо визначення необхідних робіт по реконструкції міського парку, визначення матеріалів та засобів, які будуть використовуватися при виконанні даних робіт, складання калькуляції. Після обрахування повної вартості реконструкції міського парку, будуть підготовлені інвестиційна пропозиція та макет майбутнього парку з метою презентації потенційним інвесторам та грандовим фондам.
9. Золотоверхий Ю.О. :Туризм — це чимало інвестицій, це — робочі місця. Але в Ізюмі розвитком даної галузі, по суті, так ніхто і не займався. Комплексна програма, що була розроблена на період з 2006 по 2015 рр., лишилась на папері. Можливо, для створення туристичної інфраструктури слід об’єднати фінансові, матеріальні, інтелектуальні ресурси міста та району?
Тривалий час при виконавчому комітеті Ізюмської міської ради була відсутня профільна структура, яка б займалась питаннями розвитку туризму в нашому місті. Найближчим часом планується створити робочу групу, яка б безпосередньо займалася вивченням та накопичуванням питань щодо розвитку туристичної галузі на Ізюмщині. Відповідно до програми Ізюмського міського голови “Ізюм — місто, в якого є майбутнє”, керівництво міста залучатиме представників бізнесу та свідомої громадськості, депутатського корпусу, міжнародних організацій та благодійних фондів щодо пропозицій розвитку туристичної галузі в місті Ізюм та Ізюмському районі. Буде розроблено проект рекламної візитівки туристичної Ізюмщини та розповсюджено через ЗМІ і туристичні агентства. Об’єкти культурної та історичної спадщини, наймальовничіші і цікаві місця Ізюмщини будуть запропоновані для включення їх до переліку культурних і мальовничих місць Харківщини та України, аби спрямувати туристичні екскурсійні потоки на Ізюмщину жителів не тільки області, а й всієї України.
10. Бордун М.М.: Ізюмчани страждають від процедури, яку запровадив міськводоканал для повірки водолічильників. Коли, врешті, в місті Ізюм почнуть працювати над тим, щоб створити для цього комунальну метрологічну лабораторію?
З 01.01.2016 порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) знаходиться виключно в компетенції органів місцевого самоврядування.
Після встановлення тарифу на послуги ІКВ ВКП, з врахуванням витрат на повірку засобів вимірювальної техніки - повірка лічильників води, що є власністю фізичних осіб, буде обов’язком ІКВ ВКП.
Повірочна лабораторія (підприємство чи організація або їх відокремлений підрозділ) повинні мати не лише повірочну установку, а й свідоцтво про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології. До 2007 року в м. Ізюм був представник державної метрологічної служби, сьогодні є лише в м. Харкові.
ІКВ ВКП вивчає питання щодо економічної доцільності придбання переносної чи стаціонарної лабораторії або залучення метрологічних центрів чи повірочних лабораторій, уповноважених на проведення повірки відповідних засобів.
 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 901 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar