MENU

11:56
14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Цього дня двадцять дев’ять років тому було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Все далі в історію відходять ті сім місяців 1986 року, протягом яких героїчними зусиллями та самовідданою мужньою працею сотень тисяч простих людей,

які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдалося приборкати вогнище радіації. День за днем наслідки аварії, які відбиваються на здоров’ї учасників ліквідації, забирають життя українців. Багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто рятував нас від ще більшого лиха.

Чорнобильська  катастрофа ще довго буде важким відлунням в наших серцях. Біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.

Нехай же мирний атом служить на благо людства.

Від усього серця зичимо героям-ліквідаторам та усім жителям району, хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я і впевненості у завтрашньому дні!

Голова Ізюмської районної державної адміністрації  Л.М.Шамрай

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 393 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar