MENU

11:07
19 травня-День вишиванки

Це відносно нове свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу та об’єднати українців.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Яскравим прикладом і підтвердженням цьому є вишиванка, історія якої своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Вишиванка – це символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Акцію "Всесвітній день вишиванки" було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2006 році. Вона запропонувала одногрупникам та студентам інших вищих навчальних закладів обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Таким днем став третій четвер травня. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже впродовж наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, і на сьогоднішній день до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України за межами країни.

Приєднатися до святкування Дня вишиванки може кожен – достатньо вдягнути національне українське вбрання.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 421 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar