MENU

10:14
22 травня Ізюмський краєзнавчий музей ім. Сібільова відзначив 95-ту річницю з дня заснування (фото)

Історія музею нерозривно пов'язана з життям і діяльністю відомого краєзнавця, археолога Миколи Вікентійовича Сібільова, ім'я якого за рішенням Ізюмської міської ради з 2009 року з гордістю носить музей. Доля Сібільова була непростою і нелегкою. Він народився в місті Глухові в 1873 році. Рано залишився сиротою. Закінчив вище початкове училище і завдяки своїй працьовитості дослужився до чину надвірного радника.
В Ізюм Микола Вікентійович переїхав в 1912 році. Тут у нього з'явилась улюблена справу його життя.
Участь в урочистостях взяли представники влади, архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, театральний колектив «Шок», духовий оркестр дитячої музичної школи, педагогічний ансамбль скрипалів, реконструктори, музейні співробітники, небайдужі до історії міста ізюмчани. Події минулих часів відобразили сценками, які зображали наукову роботу археологів тих часів, козака з пастушками біля вогнища.
Ізюмський міський голова Олександр Божков привітав працівників музею та ізюмчан зі святом та вручив колективу музею Подяку за вагомий внесок у розвиток музейної справи, збереження пам’яток історичної і культурної спадщини, популяризацію історії міста і краю, а також подарунковий сертифікат на кольоровий принтер.
За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, збереження історико-культурної спадщини українського народу та з нагоди Міжнародного дня музеїв Почесну грамоту голови Харківської обласної державної адміністрації було вручено директору Ізюмського краєзнавчого музею ім. М.В.Сібільова – Махортовій Ользі Володимирівні.
За особистий внесок у розвиток музейної справи, збереження пам’яток української історичної і культурної спадщини, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня музеїв Подяку голови Харківської обласної ради було вручено старшому науковому співробітнику Ізюмського краєзнавчого музею ім. М.В.Сібільова Листопад Діані Олександрівні.
Для присутніх відбувся флеш-моб “Смуглянка”, також усі мали змогу відвідати музей та виставку декоративно-ужиткового мистецтва.
Депутат Ізюмської міської ради Олександр Шук привітав працівників музею і присутніх зі святом та подарував музею від депутатської групи “Розвиток Ізюма” сертифікат на придбання жалюзі для п’яти вікон.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 463 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar