MENU

10:47
23-24 листопада у м. Київі представники місцевого самоврядування Харківщини взяли участь у відкритій Міжнародній конференції

Представники місцевого самоврядування Харківщини взяли участь у відкритій Міжнародній конференції «Децентралізація ВЖЕ», яка проводилась Фундацією TERRA HUMANA ( Варшава) 23-24 листопада у м. Київ. Ця конференція стала підсумковим заходом проекту, який реалізовувався польськими колегами протягом декількох місяців на території десяти областей України. Основна мета проекту – поділитися досвідом діяльності органів місцевого самоврядування, досвідом проведення реформи, досвідом розвитку територій з українським партнерами, з усіма, хто прагне змін та готовий їх втілювати. Партнером проекту на Харківщині виступав Харківський регіональний Офіс реформ. 
У зустрічі з головам українських сіл, селищ та міст взяли участь: Ярослав Біттель - експерт місцевого самоврядування, член правління Фонду TERRA HUMANA, Дорота Збіньковська – депутат Ради міста Варшава, експерт місцевого самоврядування, Ернест Новак – бургомістр міста і громади Загуж, Казімєж Ідзік – директор Замково - Парквого комплексу в місті Баранів-Сандомирський, упродовж 3-х скликань голова Ради Міста і громади Баранів-Сандомирський, Анджей Кузмінський – спеціаліст в галузі реклами громади Кшивін, експерт місцевого самоврядування, Павло Ментельський – експерт місцевого самоврядування, співавтор понад 100 стратегій сталого розвитку місцевого самоврядування, Андрій Нечипорук – голова ГО «Товариства Лева» та Ельнур Алієв - експерт місцевого самоврядування, директор Центру Розвитку Громад «Перспектива» - партнери проекту. 
Інформація була корисною як для голів – «новачків», так і для досвідчених мерів. Порядок денний було сформовано з урахуванням побажань , що були озвучені під час семінарів, які проводились в областях у вересні місяці цього року. Отже, говорили про практичні речі – як підійти до розробки стратегії розвитку території, на що звернути увагу, де знайти кошти. Виступ Павла Ментельського дозволив всім чітко зрозуміти всі етапи розробки стратегії розвитку. Дорота Збіньковська – депутат Ради міста Варшава - докладно розповідала про вимоги європейських донорів до написання проектів, які звичайно будуть потрібні нашим громадам, що планують свій розвиток. Експерт Анджей Кузмінський розповів про досвід співпраці декількох громад у розвитку кулінарного туризму, розробці кулінарного маршруту, який і для Харківщини був би дуже актуальним. І ще багато цікавої і потрібної інформації у доступному стилі та невимушеній дружній атмосфері за філіжанкою кави. 
Вразили прості ідеї, відкритість польських колег та налаштованість на співпрацю. За підсумками конференції – дружні контакти, багато гарних вражень та спілкування, а головне – позитивний настрій Харківської команди місцевого самоврядування на втілення реформ та розвиток територій.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 371 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar