MENU

22:03
9 травня ізюмчани вшанували героїв Другої світової війни

71-а річниця Перемоги пройшла урочисто, зібравши ветеранів в орденах і молодь, яка не пізнала жорстокості військових років. Для цього дня вже стали традиційними квіти, сльози радості на очах і обов'язкова присутність військових пісень.

Адже це день скорботи і одночасно великої радості. Все далі і далі йде від сучасності травень 1945, але люди як і раніше пам'ятають, якою ціною дісталася Перемога українському народу.

Зранку святкового дня на Північному (Гнидівському) та Центральному кладовищі біля пам'ятника «Скорботної матері» відбулися жалобні панахиди по загиблих у Другій світовій війні. Аби уклонитися полеглим у тій вікопомній війні, прийшли учасники бойових дій, яких, на жаль, в нашому місті залишилось одиниці, ветерани війни та праці, представники міської влади та всі небайдужі до великого свята мешканці і гості міста.

Ізюмський міський голова Валерій Марченко привітав усіх з великим святом Перемоги та виказав низький уклін фронтовикам і працівникам тилу за мир і свободу, за нашу країну і майбутнє для наших дітей.

На Центральному кладовищі спомин про визволителів від загарбників відбився гучними пострілами салютної групи міського відділу поліції. Ці постріли символізували відлуння жалю в серцях людей після тих страшних воєнних дій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у боях за Батьківщину. До Братських могил на обох кладовищах відбулось урочисте покладання квітів. Для ветеранів міська влада з депутатами Ізюмської міської ради та членами виконавчого комітету приготували традиційну польову кухню.

Надвечір на ізюмчан та гостей міста чекав святковий концерт за участі творчих колективів та солістів міста. У концертній програмі прозвучали вірші та пісні воєнних років, зокрема, багатьом відомі пісні “Смуглянка”, “Журавли”, “День Победы”.

Концерт завершився традиційною факельною ходою з підніжжя г. Крем’янець до Меморіалу Слави. Там хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих на фронтах Другої світової війни та поклали квіти до Вічного вогню.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 400 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar