MENU

11:03
Акцію протесту провели працівники Ізюмського профліцею

Майже тримісячна невиплата заробітної плати змусила колектив Ізюмського професійного ліцею за підтримки батьківського комітету та громадських активістів провести попереджувальну акцію протесту. 
У середу, 16 березня, біля міської ратуші мітингарі вишикувалося з гаслами «Європа – це виконання законів». «Яка освіта,таке й майбутнє», «Віддайте стипендію сиротам». Міський голова Валерій Марченко спробував пояснити виниклу ситуацію. « Місцева влада, - сказав він, - вживала заходи. На Асоціації міст України, наприклад, ми зустрічалися з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком, спікером парламенту Володимиром Гройсманом, мером міста Києва Віталієм Кличком. Крім того, міська рада направляла звернення до Президента України, Кабінету Міністрів і обласної ради з проханням звернути увагу на проблеми профтехосвіти. Думаю, саме це спонукало парламентарів прийняти зміни до Державного бюджету на 2016 рік. От лише Закон поки що не підписаний Президентом. Але тут у нас немає впливу». За словами міського голови, місто не спроможне повністю фінансувати профосвіту.
Під час акції було висловлено пропозицію створити ініціативну групу, яка б спільно з керівництвом міста змогла знайти шляхи виходу з кризової ситуації.
М.Калюжний. 
Фото автора.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 480 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar