MENU

10:38
Батьки новонароджених отримуватимуть свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку

В березні 2016 року відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ізюму приєднався до пілотного проекту із видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку , запроваджений Міністерством юстиції України.
У Ізюмському пологовому відділенні запровадили новий сервіс, який спрощує проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження. Тепер свідоцтво про народження дитини можна отримати не лише у відділі ДРАЦС, а й у пологовому будинку.
Працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ізюму Ізюмського міськрайонного управління юстиції у Харківській області приймають документи (паспорти батьків, свідоцтво про шлюб, медичне свідоцтво про народження дитини), необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини, та видають свідоцтва про народження безпосередньо у медичному закладі.
Після народження дитини, мама має право прийти у спеціально відведений для цього кабінет і написати заяву («Прошу видати мені свідоцтво про народження моєї дитини в пологовому будинку»). Вказує бажане ім’я та зазначає батьків. Це буде її право, а не обов’язок.
Паралельно цю послугу все ще надають у відділі ДРАЦС у звичному порядку, в день звернення громадян до відділу.
ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, необхідних для реєстрації дитини:
1) У разі якщо батьки дитини перебувають у шлюбі та мають спільне прізвище – для реєстрації дитини достатньо звернутися одному з батьків, надавши паспортні документи (паспорти) обох батьків, медичне свідоцтво про народження дитини та оригінал свідоцтва про шлюб;
2) У разі якщо батьки перебувають у шлюбі, однак мають різні прізвища – при реєстрації дитини необхідно звернутися обом батькам, надавши вищезазначені документи, а також батькам необхідно написати спільну заяву про присвоєння прізвища дитині;
3) У разі якщо мати не перебуває у шлюбі – при реєстрації дитини необхідно звернутися безпосередньо матері дитини, надавши паспортний документ (паспорт) та медичне свідоцтво про народження дитини та написавши необхідну заяву;
4) Для іноземців додатково необхідно надавати нотаріально завірений переклад на українську мову паспортного документа (паспорту), свідоцтва про шлюб (у разі видачі його іншою державою) та інших документів, які видані іноземною державою.
З даного питання працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ізюму Ізюмського міськрайонного управління юстиції у Харківській області здійснюється прийом громадян у Ізюмському пологовому відділенні( пров .Залікарняний, буд.2) -середа, п’ятниця з 14-30 до 15-30 год за попередньою узгодженістю .
Видача свідоцтва про народження проводиться: за документами, прийнятими у середу, п’ятницю, – наступного дня після прийняття з 12-00 до 13-00 год.
Телефон для довідок -2-12-30

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 606 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar