MENU

16:46
Читачка Студенокської бібліотеки серед найкращих в області

Під гаслом «Читай на здоров’я!» у Харківській обласній бібліотеці за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу для дітей «Книгоманія» («Найкращий читач України – 2016»).      

Цього року творче змагання охопило на різних етапах 4,5 тисячі хлопчиків та дівчаток. Майже дев’яносто учнів 6-7-х класів, кращих читачів районів та міст регіону, потрапили до обласного фіналу.   

Учасники представляли власну творчу роботу (вірші, малюнки, поробки, електронні презентації тощо), яка характеризує улюблений твір, конкретного літературного героя або письменника, та міні-твір чи есе, присвячені здоровому способу життя, спорту.

У другий день змагань від Ізюмського району в конкурсі взяли участь Поклонська Марііта – читачка Студенокської сільської бібліотеки, учениця 6 класу та  Яншин Матвій – читач Кам’янської сільської бібліотеки, учень 7 класу, які стали переможцями  районного етапу. Вони продемонстрували високий рівень підготовки і ґрунтовні літературні знання, також представили  власні творчі доробки.

Як стало відомо пізніше – Поклонська Марііта,  учениця Студенокського НВК зайняла ІІ місце серед учнів 6-х класів. Дівчинка - активна читачка як сільської, так і шкільної бібліотек, віддає перевагу пригодницькій та науково-пізнавальній літературі, особливо про тварин. Піклується про своїх домашніх улюбленців, пише про них вірші. Марііта грає на скрипці, займається спортивним скелелазінням. Доброзичлива та позитивна, вона викликала симпатію і у районного, і в обласного журі конкурсу.

Вітаємо Марііту з перемогою в цьому конкурсі та заслуженою нагородою. Так тримати і надалі!

Остаточні підсумки обласного конкурсу, а саме номінації, ще не визначені. Урочиста церемонія нагородження переможців та дипломантів обласного етапу із врученням дипломів та призів відбудеться на V Літературному фестивалі «Книжковий зорепад» (м.Харків).

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 463 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar