MENU

16:27
Цього року в літньому таборі “Байдиківка” оздоровилось майже вдвічі більше дітей ніж у минулому

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Байдиківка» вже багато років приймає в свої обійми дітей не тільки Ізюмщини, а й усієї області та країни. Тут завжди тепло і затишно. Табір організовує творчі програми, активний та веселий відпочинок, збалансоване харчування, оздоровлення та масу позитивних емоцій. Побувавши тут хоча б один раз більшість дітлахів мріє потрапити до табору знову.

Протягом двох змін 2016 року в «Байдиківці» оздоровилась 201 дитина, з них 168 з м. Ізюма та 78 дітей пільгових категорій. У порівнянні з минулим роком тут оздоровилось майже вдвічі більше дітей (в 2015 р. дитячий табір відвідали всього 112 дітей). Це пов’язано з тим, що в цьому році вартість путівки була зменшена, разом з тим міська влада передбачила на оздоровлення пільгових категорій дітей близько 200 тис. грн, що дозволило в цьому році відпочити удвічі більшій кількості дітей-пільговиків (32 у 2015 р. та 78 у 2016 р.).

Дві табірні зміни тривалістю кожна 21 день були змістовними і корисними. Впродовж усього часу для дітей було проведено чимало цікавих заходів та культурно-масових програм. Цього року, розповів директор табору Сергій Бовдуй, відбулись деякі зміни: «Більше нових кадрів, нових віянь та заходів, спортивних змагань, ігор, що сприяють розвитку талантів і навичок у дітей. Так, наприклад, діти із задоволенням відвідували творчий гурток “Капітошка”, де власноруч створили 3-Д проект макету “Байдиківки”.

Серед вражень, отриманих в таборі, переважали розповіді про те, що було дуже весело, особливо дискотеки, різноманітні конкурси, купання у водосховищі.

Протягом всієї зміни працівники закладу намагались зробити усе, аби зміцнити здоров’я кожної дитини, охопити дітей організованими формами відпочинку, сформувати та розкрити творчі здібності, а також попередити негативні явища в дитячому й підлітковому середовищі. Утім, усе коли-небудь закінчується. Сльози прощання та жалю за найпрекраснішою частиною літніх канікул. В когось з’явились нові друзі, а в когось — можливо, перша любов. В останній раз (в цьому році) діти разом обідають, потім складають валізи і чекають на автобус, який відвезе їх до батьків та звичного життя.

Друга зміна в таборі «Байдиківка» закінчилась, проте діти настільки здружилися між собою та своїми наставниками, звикли до активних, насичених подіями і творчістю днів, що не хотіли розлучатися.

“Байдиківка” залишиться у моєму серці назавжди - це найкращий табір у якому я коли-небудь був. Весела компанія, чудові вожаті, смачна їжа, природа, розваги, різні ігри. Заради цього всього хочу приїхати в наступному році. Але, на жаль, мені вже 17 років. Тому приїхати хочу вже вожатим”, - ділиться враженнями найстарший з вихованців. Хтось полишає табірні пенати, а нові дітлахи прибувають сюди за новими враженнями. Незабаром в оздоровчому закладі «Байдиківка» розпочнеться 3-я зміна — спортивно-профільна, під час якої відпочиватимуть спортсмени з нашого міста та області.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 1460 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar