MENU

09:22
До Дня Гідності і Свободи.

До свята Дня гідності і Свободи, запровадженого указом Президента №872 від 13 листопада, у Ізюмському професійному ліцеї пройшла урочиста лінійка.
Як сказано в указі, «Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці відтепер і навіки будуть відзначати 21 листопада».
Лінійку відкрила директор ліцею Колісник Л. В., що привітала присутніх зі святом і сказала вступне слово. 
Далі учні продивились відеофільм «Майдан. Хроніка подій». Ведучі – учні Пирлик Сергій (гр. СЕ-312), Руденко Максим (гр. М-313), Лозова Марина і Сидорова Валерія (гр. КС-314) розповіли присутнім учням і працівникам ліцею про ті події, їх причини і наслідки, перебіг основних подій, що призвів до тієї величної і трагічної зими – зими, що змінила країну і кожного з нас. Прозвучали вірші, посвячені революції, Майдану, Небесній Сотні, пісні Світлани Тарабанової «Повертайся живим», груп «Ляпіс Трубецькой» «Воїни світла» і «Пікардійська терція» «Пливе кача…».
Також учні переглянули фрагмент фільму «Зима, що нас змінила. Небесна Сотня» студії «Вавілон 13», а виступ ведучих супроводжувався презентацією «До Дня Свободи і Гідності. Ізюм на Майдані. Ізюм – база АТО», присвячений участі ізюмчан у тих подіях. Окремо розповіли про нашого випускника, молодшого сержанта С. Гончаренка, що загинув у ході АТО 20 червня 2014 р., захищаючи незалежність України і рідне місто…
Лінійка завершилась хвилиною мовчання по всім загиблим в ході тих подій.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 786 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar