MENU

15:36
Енергозбереження залишається одним з пріоритетних напрямків роботи

Питання зниження питомих витрат на виробництво та використання енергоресурсів, застосування енергозберігаючих технологій та устаткування було і залишається одним із пріоритетних для економіки не тільки району, а й країни в цілому.

У 2015 році рішенням LVIII сесії районної ради VI скликання було затверджено Програму енергозбереження Ізюмського району на 2015-2018 роки. У рамках її реалізації протягом минулого року на виконання енергозберігаючих заходів було витрачено понад 3,2 млн. грн., в тому числі з обласного бюджету – майже 1,5 млн., з районного – понад 1,5 млн. грн., решта – кошти сільських рад та власні кошти підприємств району.

Було, зокрема, проведено капітальні та поточні ремонти покрівлі спортивних зал в Іванчуківській і Вірнопільській ЗОШ І-ІІІ ст. та у шкільних підрозділах Довгеньківського і  Червонооскільського НВК. У Довгеньківському НВК ще було виконано ремонт стін та стелі спортивної зали, а у Вірнопільській ЗОШ – поточний ремонт центрального входу.  За рахунок районного бюджету та в рамках проекту "Разом у майбутнє" було замінено на енергозберігаючі віконні блоки в дошкільних підрозділах Бугаївський та Капитолівський НВК, Іванчуківської школи. (дошкільний підрозділ) - 90,0 тис. грн. Також проведено ремонт системи опалення та водозабезпечення Кам’янського і Студенокського, систему опалення Липчанівського НВК було відремонтовано капітально.

У поточному році в рамках виконання Програми енергозбереження району передбачається продовжити роботи по заміні вікон на енергозберігаючі в бюджетних установах, а саме в Іванчуківській ЗОШ, шкільному підрозділі Чистоводівського НВК, Липчанівському та Бугаївському НВК, замінити котли, що опалюють шкільний підрозділ Бугаївського НВК з газових на дров'яні,  Бугаївський НВК, встановити більш ефективні циркуляційні насоси в Левківській і Олександрівській школах та Куньєвському НВК тощо. На ці роботи буде витрачено більше 2 млн. грн.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 567 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar