MENU

21:24
Фестиваль дружби "З країни в Україну" завітає до Ізюму

12 липня фестиваль "З країни в Україну" відвідає місто Ізюм. З 12:00 до 22:00 на центральній площі міста буде відбуватися дійство для молоді, дітей та їх батьків. Буде побудована сцена для виступу відомих українських музичних гуртів та показу танцювальних номерів. 
Організатори обіцяють цікаву пізнавальну програму для дітей та дорослих. На центральній площі буде розбудовано наметове містечко для денних сімейних активностей, проводитимуться різноманітні захопливі майстер-класи та весела спортивна анімація. Протягом заходу буде працювати відкрита кухня, де всі бажаючі зможуть відвідати смачні страви рідної української кухні - традиційні частування різних регіонів країни.
Дітки та молодь зможуть спробувати свої сили у таких народних промислах, як писанкарство, гончарство та ліпка з глини, робота за деревом, народний розпис, ліпка та випікання жайворонків з солоного тіста, а також виготовлення ляльок-мотанок, витинанок та багато чого іншого. А місцеві активісти підготували для фестивалю свою цікаву та захопливу активність під назвою "фотосушка". Її ідея полягає в тому, щоб всі охочі могли продемонструвати гостям заходу фотографії, що найкращим чином передають красу та характер Ізюму, а також здійснити обмін вподобаних знімків - на власні. Тому збираючись на фестиваль, не забудьте прихопити із собою кілька роздрукованих знімків, зроблених у рідному місті. Це красиве, веселе та дуже захопливе дійство.
Також у рамках заходу запланована фотовиставка кращих фотокартин з усіх куточків нашої країни, будуть розміщені демонстраційні зони сучасних українських технологій. Працюватиме відкрита бібліотека, де кожен зможе знайти собі українську книгу до душі та отримати її безкоштовно. Всі охочі матимуть можливість послухати цікаві лекції з історії України, літератури, культури, архітектури та етнографії у районному будинку культури. А місцевий історик та краєзнавець Віталій Носачов підготував пізнавальний виступ про рідний край, під назвою "Ізюм козацький - Ізюм український". Також у музичній школі відбудеться концерт всесвітньо-відомого піаніста Евгена Громов, після якого він проведе лекцію для детей "Рояль e дитячій". 
Любителі якісної та змістовної української музики зможуть послухати знайомі та нові композиції таких сучасних гуртів, як «NESPROSTA», «SWEETLO», «GO A» та багато інших. 
А родзинкою фестивалю стане кінопоказ під відкритим небом з кращих робіт проекту “Вавілон’13”, які зібрано в динамічний альманах. Це неймовірно, але за 45 хвилин перед очима пробігає життя нашої країни від часів Майдану до часів анексії Криму, АТО на Сході країни.
Головна мета фестивалю - втілювати освітні проекти для дітей і молоді. Всі активності спрямовані на пізнання України. Організатори фестивалю дружби - волонтери, що прагнуть наповнити міста атмосферою духовності та підтримки, єдністю та відчуттям українського духу та гордістю за свій рідний край.
Зазначимо, що фестиваль "З країни в Україну" відбувається вже другий рік поспіль. У минулому році мандрівкою Сходом проїхала команда загальною кількістю 136 волонтерів з 24 міст України, відвідавши такі міста, як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківці, Лисичанськ, Сєвєродонецьк , Рубіжне, Костянтинівку, Артемівськ, Червоноармійськ, Волноваху, Маріуполь. Було проведено активностей більш ніж для 11 000 людей, серед яких понад 5 000 дітей. У планах на 2015 рік - відвідати міста Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 629 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar