MENU

14:07
Голова районної державної адміністрації Любов Шамрай зустрілася з ветеранським активом району

Головною темою зустрічі стало питання про добровільне об’єднання територіальних громад. Любов Миколаївна зупинилася на  основних положеннях відповідного закону, розповіла про стимули, які існують для об’єднання громад, відзначивши, що результатом процесу об’єднання повинно стати утворення таких громад, які матимуть фінансову можливість утримувати інфраструктуру, створювати умови для власного розвитку та підвищення економічної спроможності.
Голова райдержадміністрації повідомила, що на даний час є три пропозиції щодо можливого об’єднання територіальних громад на Ізюмщині: від міської ради – про об’єднання міста Ізюм та Ізюмського району, рішення депутатського корпусу району – про об’єднання усіх сільських громад району  в одну територіальну громаду та ініціатива Червонооскільської сільської ради про створення  територіальної громади шляхом приєднання до себе Студенокської і Капитолівської сільських рад. На разі на сесійних засіданнях сільських рад району обговорюються ці пропозиції, створюються робочі групи для проведення громадських слухань.  "При прийнятті рішення щодо створення об’єднаної громади мають бути максимально враховані інтереси людей, що живуть на її території. Основними принципами об’єднання, згідно із законом, є добровільність і самодостатність утвореної громади", наголосила Любов Миколаївна.

Також голова РДА розповіла ветеранам про стан справ у сільському господарстві, підсумки виконання бюджету району за І півріччя, прокоментувала рішення сесій районної ради щодо ліквідації Крамарівської та Бригадирівської шкіл.

Приємним моментом для голів ветеранських осередків району став дарунок від ізюмського підприємця В’ячеслава Маслова – ветерани отримали від нього окуляри.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 474 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar