MENU

18:42
ГОСПОДАРСТВАМИ РАЙОНУ ВІДІБРАНО МОНОЛІТИ НА ПОЛЯХ ОЗИМИХ

Умови перезимівлі озимих культур впливають на подальший розвиток рослин у весняно-літній період, формування кількості і якості врожаю.

Вплив несприятливих факторів зимового періоду на рослини озимих культур може привести до значного зниження врожаю, а інколи до повної загибелі. Тому, досить важливо протягом зими визначатися зі станом посівів і заздалегідь готуватися до догляду за рослинами в ранньовесняний період (обробіток гербіцидами, фунгіцидами, підкормка), а в випадку необхідності їх часткового або повного пересіву. З цією метою проводиться систематичний контроль за станом озимих культур, а саме метод монолітів.

Відбір монолітів проводиться 25 січня, 20 лютого, 10 березня, а також після значного зниження температури або впливу інших несприятливих факторів.

Господарствами району було відібрано моноліти на полях озимих, які ввійшли в зиму в фазі кущіння та в фазі шильце. За їх результатами, було встановлено, що в доброму стані 1264 га (6,3%), в задовільному 11189 га (55,8%), слабких та зріджених 7585 га (37,9%).

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 486 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar