MENU

10:51
Інформація для Споживачів щодо повірки лічильників води

ІКВ ВКП повідомляє: Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 5 червня 2014 року № 1314 та Постановою КМУ від 8 липня 2015 р. № 474 «Про затвердження Порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт», передбачено — проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Зазначені Закон України та Постанова Кабінету Міністрів України набрали чинності з 01.01.2016 року.

Згідно частини 4 статті 17 ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність» періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Станом на сьогодні до тарифу за яким надає послуги наше підприємство не включено витрати на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб.

Встановлення тарифів з урахуванням витрат на періодичну повірку, буде здійснено Національною комісією що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, після впорядкування нормативно-правових актів, щодо формування та процедури встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Проекти зазначених нормативно-правових актів, оприлюднені на сайті Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиту воду), що є власністю фізичних осіб, за рахунок ІКВ ВКП будуть здійснюватись після встановлення тарифів на послуги з урахуванням відповідних витрат.

Адміністрація ІКВ ВКП

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 653 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar