MENU

20:00
Ізюмський комбінат хлібопродуктів турбуватиметься і про домашніх тварин

Колектив філії ПАТ «ДПЗКУ» «Ізюмський комбінат хлібопродуктів» у першому кварталі поточного року продовжив нарощувати темпи виробництва порівняно з відповідним періодом 2015 року з усіх показників. Так, тут було вироблено 12330 тонн комбікормів, що на 3501 тонну більше, ніж за такий же період торік. Відповідно, мали й доходів у 74011 тис. грн., а це 180,7 відсотка порівняно з першим кварталом 2015 року. Прибуток склав 6671 тис. грн., що на 1634 тис. грн. перевищує досягнуте торік. Тут прийняли зернових та олійних культур на збереження і переробку 9740 тонн, або 134,2 відсотка до відповідного періоду минулого року. І не останній фактор високих досягнень – це середньомісячна зарплата працівників. У першому кварталі 2016 року вона становила 6735 грн. і зросла порівняно з минулим роком на 2810 грн.
Немаловажним фактором у високих досягненнях стало тривале співробітництво колективу філії ПАТ «ДПЗКУ» «Ізюмський комбінат хлібопродуктів» з науковцями Харківського національного технологічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. До речі, працівники підприємства здобувають вищу освіту в цьому виші.
Днями група науковців побувала в Ізюмі і зустрілася з колективом підприємства, здійснили екскурсію по комбікормовому заводу, поділилися думками щодо подальшого співробітництва з питань комбікормового виробництва. До делегації вийшли заступник директора інституту підвищення кваліфікації післядипломної освіти ХНТУСГ ім. Петра Василенка Валерій Михайлович Малишев, професор, керівник кафедри технології переробних і харчових виробництв Ольга Миколаївна Шаніна, професор, один з ведучих спеціалістів кафедри технології переробних і харчових виробництв Ольга Миколаївна Сафанова та доценти цієї ж кафедри Ірина Миколаївна Фоміна і Тетяна Володимирівна Гавриш.
У своїй інформації про роботу кафедри О.М.Шаніна розповіла про новітні технології комбікормового і переробного виробництва, про вже тривале співробітництво науковців кафедри з Ізюмським комбінатом хлібопродуктів. Зокрема, вона подала цікаву ідею щодо впровадження у виробництво кормів для домашніх тварин (кішок і собак). Як з’ясувалося, в Україні поки що це робить спеціалізоване підприємство у Львові, то ж ніша, як кажуть, незайнята, остаточно.
Науковці відповіли на запитання спеціалістів підприємства.
В. Полєхін.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 488 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar