MENU

23:28
Ізюмський район: коротке замкнення електромережі стало причиною пожежі

23 лютого о 06:35 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного житлового домоволодіння по вул. Святогірській, 108 у селі Студенок Ізюмського району області. Загоряння виникло у двоповерховій господарчій споруді.
 
До місця пожежі прибув пожежно-рятувальний підрозділ на одній автоцистерні у складі 6 рятувальників. На момент прибуття підрозділу пожежа була вже досить розвиненою. Вогонь встиг розповсюдитись на весь другий поверх, який був виконаний здерев’яних конструктивних елементів і мав площу 180 кв. метрів. На відстані 5 метрів від палаючої споруди стояв інший дерев’яний одноповерховий сарай, котрий також почав горіти. Його загальна площа складала 100 кв.м., горіла стіна та дах на площі 20 кв.м. Швидкому розповсюдженню вогню сприяло те, що ззовні господарчі будівлі були оздоблені утеплювачем із пінопласту, який є дуже горючим.


 
Окрім того, на відстані 7 м від палаючих сараїв стояв дерев’яний житловий будинок, який разом з одноповерховою господарчою будівлею врятували рятувальники.
 
О 07:30 пожежу було локалізовано, до 11:10 пожежники розбирали обрушені тліючі дерев’яні конструкції, щоб повністю ліквідувати всі наявні осередки вогню.
 
За попередніми даними причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення електромережі.
 
Необхідно зазначити, що протягом останньої доби у Харкові та Харківській області сталось 7 пожеж, 4 з яких виникли саме через вищевказану причину, а решта – з-за необережного поводження з вогнем.
 
ГУ ДСНС України у Харківській області

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 419 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar