MENU

11:44
Керівництво міста із робочою поїздкою відвідало місто-побратим Ізюма в Латвії

Вперше за останні роки керівництво нашого міста з офіційним візитом відвідало місто-побратим Ізюма в Латвії – м. Тукумс.

До нашої делегації увійшли: Ізюмський міський голова Валерій Марченко, секретар міської ради Артем Єрдаларян, заступники міського голови Михайло Іщук та Володимир Мацокін.

Кожного року 15 липня м. Тукумс відзначає свій День міста. Цьогоріч на святкування традиційного фестивалю троянд до Тукумса були запрошені делегації з Німеччини, Франції, Швеції, Польщі, Литви, Грузії, Росії, Білорусі та України.

В перший день свята в передмісті Тукумса в замку Яунмокас відбулася офіційна церемонія відкриття фестивалю і презентація делегацій міст-побратимів.

Мер Тукумса Ерік Лукман звертаючись до присутніх з привітальним словом зауважив: «Я радий за багато років знову бачити у нас в гостях представників з Ізюма. Щиро сподіваюся, що вам сподобається в Тукумсі, а ваш візит відкриє нову сторінку в історії наших взаємин».

В свою чергу, Ізюмський міський голова Валерій Марченко подякував меру Тукумса Еріку Лукману за підтримку і допомогу, яка була надана Ізюму на початку 2016 року у вигляді поставки медикаментів із Латвії до нашої Центральної міської лікарні.

В ході особистої бесіди очільники Тукумса та Ізюма домовилися, що влітку 2017 року Латвія прийме у себе на оздоровлення 20 дітей із Ізюма. А наше місто із задоволенням наступного року на День міста прийме у себе в гостях делегацію із Тукумса.

Також, під час зустрічі в замку наша делегація поспілкувалася з представниками Польщі і Грузії та домовилася з ними про співробітництво.

Наступного дня в приміщенні Думи Тукумса (муніципалітет) за посередництвом мера Тукумса Еріка Лукмана Ізюмський міський голова Валерій Марченко, мер міста Андрихув (Польща) Томаш Зар та мер міста Хоні (Грузія) Отарі Джапарідзе уклали меморандум про співпрацю.

Як відзначив Ізюмський міський голова Валерій Марченко: «За європейською традицією ми маємо намір розширити наш список міст-побратимів Ізюма до 10. В майбутньому плануємо укласти відповідні меморандуми про співпрацю вже з країнами Західної Європи».

Саме свято Дня міста Тукумса вразило своїм масштабом, виставками квітів, парадами ретро автомобілів та авіа-шоу з парашутистами.

Слід зазначити, що найголовніше свято Тукумса завжди організовується спільними зусиллями міської влади з місцевими підприємцями за схемою 50 на 50.

Кожен підприємець має честь взяти на себе фінансову відповідальність за проведення Дня міста в Тукумсі і бути причетним до загальноміського свята.

В Тукумсі проживає близько 18 тис. мешканців, при цьому бюджет міста становить понад 30 млн. євро.

За останні два роки в місті було збудовано 3 дитячих садочки. Всі 17 шкіл обладнанні сучасними футбольними полями з синтетичним покриттям.

В Тукумсі працює оздоровчий комплекс з басейном та розважальний центр з льодовою ковзанкою.

Під час знайомства з містом нашу делегацію найбільше зацікавило питання формування і функціонування муніципальної поліції в Тукумсі, яка займається патрулюванням та контролем за дотриманням правил благоустрою в місті. Для цього в Тукумсі встановлено понад 80 камер відеоспостереження, які фіксують правопорушення.

Як показала практика, в місцях з відеофіксацію майже нульвоий рівень скоєння злочинів, тому камери відеоспостереження в більшій мірі слугують, як превентивні методи боротьби із злочинністю.

В Тукумсі, так само, як і по всій Європі, реалізується програма відмови від світлофорів на користь кругового руху автомобілів. Це забезпечує не тільки зниження аварійності під час руху, а й слугує естетичним оздобленням вулиць.

В Думі Тукумса (муніципалітет) працюють 120 службовців. На кожному поверсі для відвідувачів встановленні багатофункціональні пристрої для безкоштовного друку, копіювання, сканування документів та кулери з водою.

Загальні враження від поїздки у представників нашої делегації залишилися найкращими. Гостинність мешканців Тукумса, чисті вулиці та парки, порядок в місті і європейські дороги нікого не залишили байдужим.

Такий обмін культурним та управлінським досвідом і встановлення міжнародних партнерських зв’язків – піде тільки на користь для нашого міста.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 406 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar