MENU

10:50
Керівництво міста представляло інтереси Ізюма на конференції членів Асоціації міст України в м. Києві

23 січня 2016 р. в приміщені Київської міської державної адміністрації відбулися загальні збори (конференція) уповноважених представників органів місцевого самоврядування членів Асоціації міст України (АМУ), на яких інтереси Ізюма представляли Ізюмський міський голова Валерій Марченко разом із своїм заступником з питань комунального господарства Михайлом Іщуком.
Програма заходів передбачала:
•    внесення змін до Статуту АМУ;
•    формування органів управління АМУ;
•    розробку основних напрямків діяльності АМУ на 2016-2017 рр.;
•    виступи керівництва держави. Всіма учасниками конференції було підписано колективне звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням вирішити такі найбільш актуальні питання:
•    передбачити фінансування професійно-технічних закладів за рахунок Державного та обласних бюджетів;
•    передбачити для місцевих бюджетів окрему субвенцію на надання пільг і компенсацію за пільговий проїзд окремих громадян;
•    вжити заходів щодо скасування постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України, якою підвищено більш ніж у двічі ціни на електроенергію для зовнішнього освітлення населених пунктів.
Ізюмський міський голова Валерій Марченко особисто поспілкувався з спікером Верховної Ради України Володимиром Гройсманов про найболючіші проблеми Ізюма. Голова парламенту України запевнив, що всі питання будуть обов’язково обговорюватися Народними депутатами України і виноситися на розгляд сесії Верховної Ради України.
Також заступник Ізюмського міського голови з питань комунального господарства Михайло Іщук обговорив з Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком питання забезпечення фінансування Ізюмського міського та районного бюджетів субвенціями для компенсації пільг та субсидій за послуги водопостачання та водовідведення у розмірі понад 3 млн. грн. та передав йому і Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку письмові звернення з цього приводу Ізюмського міського голови Валерія Марченка.
Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко подякував заступнику Ізюмського міського голови Михайлу Іщуку за надану інформацію і запевнив у позитивному вирішенні даного питання.
Загалом конференція Асоціації міст України пройшла успішно, керівництву нашого міста вдалося продуктивно поспілкуватися і обговорити найболючіші проблеми Ізюма з вищими посадовими особами держави і заручитися їхньою всебічною підтримкою.

Делегація Харківської області на конференції членів Асоціації міст України.

Ізюмський міський голова Валерій Марченко та заступник Ізюмського міського голови з питань комунального господарства Михайло Іщук на конференції членів Асоціації міст України.

Заступник Ізюмського міського голови з питань комунального господарства Михайло Іщук та Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко

Ізюмський міський голова та Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 532 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar