MENU

12:18
Консультанти ЄС допоможуть реформувати сферу цивільної безпеки в Харківській області

Співпрацю в реформуванні правоохоронної системи обговорили під час зустрічі керівництва облдержадміністрації та представників Консультативної місії Європейського Союзу.

Зустріч провели заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов і радник голови ХОДА з правових питань Сергій Стороженко. Голова Консультативної місії ЄС в Україні щодо реформування сектору громадянської безпеки Кястутис Ланчінскас повідомив їм, що в травні місія планує відкрити своє представництво в Харківській області.

«Ми раді, що представництво буде відкрито саме в нашому регіоні. Це стане гарною підмогою в проведенні реформ правоохоронної системи і сектору громадянської безпеки», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Він розповів про те, як проходять реформи в структурі МВС і прокуратурі та про підтримку їх з боку обласної адміністрації. Розповідаючи про перетворення в області, заступник голови ХОДА зупинився на програмах територіальної оборони, державної безпеки та антитерористичної діяльності, акцентувавши увагу на тому, що завдяки їх успішній реалізації в регіоні вдалося припинити діяльність диверсійних груп, які ще рік тому були дуже активними.

Особливу увагу під час зустрічі було надано питанню проведення в області масових заходів. Представники Консультативної місії відзначили високий рівень координації між поліцією і органами влади в забезпеченні порядку під час їх проведення.

«В умовах воєнного конфлікту і прикордонного положення області дуже важливою є чітка координація роботи всіх органів влади та правоохоронних структур. Голові ХОДА Ігорю Райніну вдалося домогтися цього», - зазначив Сергій Стороженко.

Говорячи про реформування правоохоронної сфери та переатестацію співробітників поліції, Сергій Стороженко відзначив, що завдання реформи - очистити правоохоронні органи від людей, які ставлять свої інтереси вище громадських, не зруйнувавши при цьому професійне ядро ​​системи.

«Наше завдання - допустити до служби морально й етично здорових людей, які професійно готові до виконання завдань», - підкреслив він.

Кястутис Ланчінскас запевнив, що Консультативна місія ЄС сприятиме реалізації цих завдань.

«Український народ обрав шлях європейської інтеграції, і ми будемо надавати підтримку українському уряду в реалізації реформ сектору громадянської безпеки, в тому числі - правоохоронних органів. Ознайомившись з ситуацією в Харківській області, ми побачили, що багато вже зроблено. Сподіваємося, що наша місія стане каталізатором реформ і допоможе більш рішуче реалізовувати стратегії, прийняті державою», - сказав глава Консультативної місії в Україні.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 387 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar