MENU

12:09
Контакт-центри удосконалюють роботу з прийому показань лічильників газу від населення

ТОВ «Харківгаззбут» підготувало роз’яснення щодо оплати послуги з газопостачання для споживачів Харківщини.

Надані послуги з газопостачання можна оплатити за квитанціями або платіжними документами, які виписуються постачальником. Оскільки діючим законодавством та нормативними актами не встановлена відповідна форма квитанції та строки її надання, інформація про проведені розрахунки за спожитий природний газ з 1 липня 2015 року щомісяця надається ТОВ «Харківгаззбут» в довільній формі в квитанції про оплату послуг з газопостачання, в якій відображені поточні та попередні показання лічильника природного газу (за його наявністю), обсягу споживання природного газу, а також суми проведених нарахувань, оплати та відшкодувань по пільгах та субсидіях (за наявністю).

При цьому слід зазначити, що під час розрахунку за платіжними документами (рахунками постачальника) оплата за послуги з газопостачання має бути здійснена споживачем у термін, визначений у квитанції, який не може бути меншим за п’ять робочих днів з моменту отримання споживачем цієї квитанції.

Крім того, ТОВ «Харківгаззбут» пропонує абонентам Харківщини знімати показання лічильника газу щомісяця станом на 1 число місяця, що настає за розрахунковим, та передавати до контакт-центру за номером: (057) 766-21-04, або на електронну адресу: contact@kh.104.ua, або скориставшись послугами особистого кабінету, зареєструвавшись тут.

Але у зв’язку з тим, що в період з 27 по 1 число місяця одночасно телефонує велика кількість споживачів, а «Харківгаззбут» обслуговує близько 1 млн абонентів, було прийнято рішення продовжити прийом показань лічильників газу з 1 по 5 число (включно) місяця, наступного за звітним.

Крім того, з листопада 2015 року мешканці Харківщини отримали можливість самостійно управляти своїми особовими рахунками. Тепер, не виходячи з дому, кожен споживач блакитного палива може внести показання приладу обліку, оплатити за газ, звірити стан розрахунків за послуги газопостачання, отримати відповіді на питання.

Щоб в повному обсязі скористатися новими можливостями та послугами, необхідно лише зареєструвати свій «Особистий кабінет» на сайті 104.ua. При реєстрації зазначається номер особового рахунку та остання сума оплати за газ. Для уточнення необхідних даних можна звернутися до контакт-центрів ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз»:

- для мешканців Харківської області: тел. (066) 209-78-04, (057) 766-21-04, e-mail: contact@kh.104.ua;
- для мешканців міста Харків: тел. (057) 766-51-04, e-mail: contact@khgor.104.ua.

Також «Харківгаз» додатково залучив до роботи по прийняттю показань лічильників газу 6 операторів, які працюють за графіком роботи контакт-центру (з 8:00 до 20:00).

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 554 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar