MENU

16:53
Майже 2,5 тис. кролів утримується на сьогодні у ПСП "Дружба"

Нещодавно голова районної державної адміністрації Любов Шамрай побувала у сільськогосподарському підприємстві ПСП «Дружба», що знаходиться у с. Липчанівка. Окрім вирощування зернових та технічних культур, це господарство займається відгодівлею молодняку кролів каліфорнійської та термонської породи.

Протягом минулого року підприємством було реалізовано 26,7 тонн м’яса кролів. На початок поточного року утримувалося 1576 голів, з них 200 - кролематки, 33 – самці. Станом на сьогодні утримується 2468 голів, з них 200 - кролематки. Основна частина продукції реалізується на внутрішніх ринках: супермаркетах та дрібних магазинах м. Харкова та області.

Годують кролів виключно комбікормом власного виробництва. Вже два роки на підприємстві працює саморобний комбікормовий завод, тут виготовляються комбікорми для худоби, яка утримується у господарстві. Під час виробництва дотримуються технології, яку використовують на комбікормових заводах, що працюють у промислових масштабах. За добу виробляється близько тонни комбікормів.

Любов Миколаївна поспілкувалася з директором підприємства Сергієм Заїкою та зоотехніком ПСП "Дружба" Євгеном Юр’євим щодо розвитку господарства з даного напрямку, процесу розведення кролів, ознайомилася з умовами їх утримання та оглянула обладнання для виробництва комбікормів.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 573 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar