MENU

14:11
Мешканці Харкова та області отримають офіційні права власності на газопроводи

З початку 2016 року ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» розпочато роботу з укладання зі споживачами актів розмежування балансової належності газопроводів. Підписання такого акту надає споживачу право самостійно розпоряджатися власними газовими мережами, обирати компанію-підрядника для їх обслуговування та ремонтів.

Акт розмежування, в першу чергу, необхідний самому споживачу газу. Адже після його підписання буде чітко визначено, які газопроводи є власністю користувача газу та зафіксовані межі його відповідальності.

«Як і раніше ліквідація аварійних ситуацій здійснюватиметься ПАТ «Харківміськгаз» та ПАТ «Харківгаз» безкоштовно.  Для ремонту газопроводів їх власник може звернутись в будь-яку організацію, яка має дозвіл державних органів на проведення таких робіт. При цьому, людина буде чітко усвідомлювати за яку саме ділянку несе відповідальність», - зазначила заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Харківміськгаз» Яна Шувалова.

Підписання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності передбачено Кодексом газорозподільних систем та є однією з умов для отримання послуг газопостачання. Акт містить схему газопроводів з визначенням межі їх належності власникам. Межа належності встановлюється на підставі виконавчо-технічної документації.

«Зараз акти розмежування підписуються, як з юридичними так і з фізичними особами. До кінця поточного року плануємо оформити акти з усіма нашими клієнтами. Це не тільки нормативна вимога для надання послуг з доставки газу споживачу але і можливість зробити послуги більш прозорими та зрозумілими», - повідомив перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Харківгаз» Дмитро Сдобнов.

Акт розмежування балансової належності є частиною договору на розподіл природного газу, затвердженого держрегулятором – НКРЕКП.

Звертатись в газову компанію для отримання акту не потрібно. Його буде доставлено на адресу споживача. Після підписання, один примірник акту залишиться у користувача природного газу, інший зберігатиметься в газовій компанії.

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.

Довідка: ПАТ «Харківміськгаз» - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних, внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,5 мільярдів кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ. Найбільшими промисловими споживачами ПАТ «Харківміськгаз» є ДП «завод ім. В.О. Малишева», ДП Харківський машинобудівний завод "ФЕД". У компанії працює близько 2000 чоловік. ПАТ «Харківміськгаз» одне з найбільших платників податків в Харкові, щорік до бюджетів всіх рівнів відраховуються понад 90 млн.гривень.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 532 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar