MENU

10:56
Минуле живе, доки його пам’ятають

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. А тому варто робити все, щоб нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Головне у діяльності Ізюмської центральної районної бібліотеки у рамках відзначення чергової річниці Голодомору і вшанування пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

Так, 27 листопада для читачів бібліотеки була проведена година скорботи «Минуле живе, доки його пам’ятають». Ведучі заходу С.Корнієнко та М.Тищенкова ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема, фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї, посилаючись на спогади мешканців сіл Куньє, М.Комишуваха, Липчанівка, Бабенково, Заводи та інш.

Матеріали про ці страшні роки на Ізюмщині взято з краєзнавчої книги «Оживе все знайоме до болю» та статей газет «Обрії Ізюмщини» та «СІАТ».

Наприкінці заходу був проведений огляд літератури з виставки-реквієму «Твій біль, Україно …», під час якого бібліотекар Л.Мартовицька ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.


Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 495 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar