MENU

19:09
"Місячна соната війни" – документ епохи ХХІ століття

Презентація книги "Місячна соната війни" у Кам’янському НВК розпочалася з вірша Анастасії Рябчук "Ненька-Україна" у виконанні учениці 4-го класу Ю.Бакуменко. Учениці 8-го класу Ю.Євтюшкіна, А.Коротка та К.Петренко читали вірші зі збірок "Музи проти гармат" та "Герої не вмирають", наприкінці була представлена інсценізована вистава за участю учнів навчально-виховного комплексу, яка складалася з життєвих історій, описаних у книзі.

"Місячна соната війни" – це книга, присвячена новітній історії нашої держави та її героям – бійцям АТО. ЇЇ рядки розповідають про силу громади – це ж про нас, теперішніх, про те, як ми гуртуємося у нових умовах – і ті, що зараз воюють на Сході, і ті, що допомагають армії з тилу, як усе більше відчуваємо себе єдиним народом.

"Тепер можна точно сказати, що книга знайшла свого читача. Це учні Кам’янського НВК, читачі шкільної бібліотеки. Герої, про яких написана книга – реальні люди. Тож можна з упевненістю сказати: "Герої не вмирають! – Вони живуть серед нас!" – говорила шкільний бібліотекар М.Мошенець.

"Кожного дня, щогодини завдяки таким людям-відчайдухам, серед яких і наші славні земляки, наші односельчани, учасники АТО – Сергій Середа, Олександр Меленець, Костянтин Чередниченко – Україна виборює право бути суверенною, єдиною державою", – зазначила директор Кам’янського НВК Н.Перепелиця.

"Виховання молоді на кращих прикладах життя борців за становлення української державності є одним з найбільш важливих шляхів формування історичної пам’яті", – зауважив заступник голови РДА В.Лесик.

Ця книга - документ епохи ХХІ століття, коли виборюючи свободу тисячі українців стали в обороні Держави від російського агресора, який посягнув на її незалежність.

Саме такі заходи формують у молодого покоління високу патріотичну свідомість, почуття любові до України, пошани до захисників Вітчизни, готовність до виконання громадянських і конституційних обов'язків.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 455 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar