MENU

17:55
Міська влада прикладатиме всі можливі зусилля для якісного та збалансованого харчування дітей в школах і дитячих садочках

Згідно Закону України “Про державний бюджет 2016 року” фінансування харчування дітей 1-4 класів та школярів пільгового контингенту припиняється. Та міська влада не може залишити своїх школярів без харчування. Ізюмським міським головою Валерієм Марченком було прийнято рішення взяти фінансування харчування дітей 1-4 класів та всіх категорій пільгового контингенту за рахунок місцевого бюджету. Це велике навантаження на бюджет міста, тому одразу керівництвом міста було розпочато пошуки альтернативних рішень щодо вирішення питання. Відділ освіти провів опитування батьків, яке показало, що більшість з них готові брати на себе 50% витрат на харчування.


Вартість харчування однієї дитини зараз складає 7 грн. Це значить, що діти 1-4 класів будуть харчуватись на 3,50 грн за рахунок батьків, і на 3,50 грн за рахунок місцевого бюджету. Слід зазначити, що харчування всіх пільгових категорій дітей 1-11 класів буде безкоштовне, тобто повністю фінансуватиметься за рахунок місцевого бюджету. На ці цілі на сесії Ізюмської міської ради буде виділено 1 млн. 500 тис. гривен.
Стосовно харчування у дитячих садках. В номері 04 від 22.01.2016 р. міськрайонної газети «Обрії Ізюмщини», редактор газети надав недостовірну інформацію стосовно того, що в літній період буде стовідсоткова оплата харчування за рахунок батьків. Ізюмський міський голова підкреслив, що фінансування харчування дітей в дитячих садках міста цілий рік, в т.ч. літній період, буде по схемі 60 % за рахунок батьків, а 40 % за рахунок місцевого бюджету, як це було в 2015 році. Нічого не змінюється. Міська влада й надалі прикладатиме всі можливості, аби харчування дітей міста було якісним та збалансованим.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 552 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar