MENU

09:35
На Харківщині впроваджують енергоощадні технології

Завдяки упровадженим торік на Харківщині технологіям регіон додатково заощаджуватиме 2,3 мільйона кубометрів газу на рік. Про це повідомив директор департаменту Сергій Магдисюк.

Торік, за даними департаменту ЖКГ та інфраструктури ХОДА, в регіоні задля цього вжили необхідних заходів, спрямувавши на це майже 15 мільйонів гривень. Їх зокрема витратили на встановлення семи нових газових котлів у Харкові, Люботині, в Лозівському районі, а також переведення на тверде паливо дев’яти котелень у Дворічанському, Зачепилівському та Кегичівському районах і в місті Ізюм. Окрім цього, встановили 11 котлів на біопаливі в Богодухівському, Валківському, Дергачівському районах та місті Куп’янську, три електрокотли — у Краснокутському районі та 14 блочно-модульних котелень на альтернативному паливі в Харківському та Валківському районах.

Сергій Магдисюк зазначив, що підприємствам ЖКГ в 2016 році належить зберегти високі темпи здешевлення виробництва комунальних послуг, а також скоротити неефективні витрати, упровадити енергоощадні та енергоефективні технології.

Актуальним для комунальників області залишається завдання реконструювання й модернізування комунальних об’єктів. Заступник директора профільного департаменту ХОДА Тетяна Кокоріна зауважила, що в краї потребують заміни 30% теплових мереж, майже 40% водопровідних і понад 50% каналізаційних. Торік, за її словами, для вдосконалення водопровідного господарства регіону витратили 43,6 мільйона гривень.

«Це будівництво і реконструкція водонапірних веж у Богодухівському та Кегичівському районах. У місті Первомайський реконструювали електропостачання комплексу очисних споруд. Відремонтовано свердловину в селі Новокомсомольське Печенізького району, замінено насосне обладнання на двох водозаборах у місті Богодухів і шести свердловинах Харківського району», — уточнила посадовець.

За ці кошти комунальники впорядкували 41 зону санітарної охорони джерел питного водопостачання, замінили майже 25 кілометрів водопровідних і 6 кілометрів каналізаційних мереж та понад 10 кілометрів водопровідних і проклали приблизно 4 кілометри теплових.

 

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 554 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar