MENU

17:06
На території Національного літературно-меморіального музею Сковороди висадили 100 дерев

Близько сотні яблуневих та грушевих саджанців в селі Сковородинівка висадили працівники Золочівської РДА в рамках щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА. Акція з благоустрою співпала також з екологічною акцією «Збережемо вертоград Сковороди», яку проводить дирекція Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди.

За словами директора музею Наталії Мицай, до 300-річчя від дня народження українського філософа, яке відзначатимуть у 2022 році, вирішено виконати роботи з оновлення існуючого фруктового саду.

«На території музейного комплексу є великий фруктовий сад, але цим деревам вже по 50-80 років, їх потрібно оновлювати. У рамках акції ми встановлюємо таблички тим, хто висаджував сажанці – це школи, виші, різні установи, бібліотеки тощо», - пояснила Наталя Мицай.

Директор також нагадала, що музейна акція триватиме й надалі, до 300-річчя Григорія Сковороди на території Національного літературно-меморіального музею заплановано висадити 300 саджанців.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 382 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar