MENU

11:32
На виїзному семінарі обговорили питання про підготовку до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових

17 червня поточного року в районі пройшов семінар з питання «Про підготовку до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур у 2016 році», в якому взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств Ізюмського, Борівського та Барвінківського районів, фахівці Інституту рослинництва ім. В.Я.Юр’єва НААН України, ТОВ «ТК»Альбион», ПАТ «Аграрний фонд»,  ПАТ «ДПЗКУ»  та районних служб. В ході семінару розглядалися питання про готовність хлібоприймального пункту до приймання урожаю та про умови співпраці з сільгосптоваровиробниками в 2016 році.

Учасники семінару оглянули поля з посівами ярого ячменю та вівса ФГ « Яровіт-1»,  посіви гороху і ярої пшениці ТОВ «Чарівний Лан». Представники цих підприємств розповіли учасникам семінару про технології вирощування сільгоспкультур та стан готовності до збирання врожаю.

З питання готовності господарств району до  проведення жнив Виступила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Калініченко, яка зазначила, що на збиранні ранніх зернових культур в районі очікується використати 87 комбайнів. Активніше в цьому році буде використовуватись міжгосподарська допомога, до якої планується  залучити близько 23 комбайнів. За попередніми розрахунками середнє навантаження на один комбайн становитиме 251 га. За такого навантаження для збирання врожаю на усій площі знадобиться 8 днів безвідмовної роботи у 2 зміни при сприятливій погоді. За попередніми розрахунками підприємства дизельним пальним та бензином забезпечені в повному обсязі. Триває підготовка токового та вагового господарства, очисних машин, зерносушарок.

Особливу увагу керівників підприємств Т.Калініченко звернула на питання неухильного дотримання  правил з охорони праці та техніки безпеки в кожному технологічному процесі для збереження життя та здоров’я людей.

Більше фото тут

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 362 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar