MENU

23:37
НАСИЧЕНИМ БУЛО СПОРТИВНЕ ЖИТТЯ РАЙОНУ У 2015 РОЦІ

Протягом минулого року сектором у справах молоді та спорту райдержадміністрації було проведено 70 змагань різних рівнів, в яких взяли участь близько 2 тисяч чоловік. На організацію їх проведення з місцевого бюджету було витрачено 85 тисяч гривень.

Більше 15 змагань з різних видів спорту проведено серед учнівської молоді в залік Спартакіади «Спорт протягом життя». Також учні брали участь у патріотичному фестивалі «Козацький гарт», Всеукраїнській військово-спортивній патріотичній грі «Сокіл Джура». На початку року відбулись перший і другий етапи Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». Кращі збірні команди учнів загальноосвітніх закладів представляли наш район в зональних змаганнях і вибороли почесні 2 і 3 місця.

Серед учнівських спортивних досягнень минулого року:

третє місце Івана Сінного (с. Кам’янка) в особистому заліку в категорії 14-17 років на традиційному шаховому турнірі на Суперкубок чемпіонки світу Анни Ушеніної в м. Куп’янську;

ІІ місце шахистів Кам’янського НВК на обласних змаганнях з шахів «Біла тура» у м. Харкові;

золото і срібло учнів Липчанівського НВК у 28-му легкоатлетичному пробігу, присвяченому 71-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, на дистанції 2,5 км у м. Балаклея.

Як зазначив під час свого виступу на засіданні колегії райдержадміністрації завідуючий сектором у справах молоді та спорту РДА Альберт Воротиленко, велика увага приділялася змаганням з масових видів спорту, які користуються великою популярністю серед дітей, молоді та дорослого населення району.

Серед молоді та дорослого населення була проведена дев’ята Спартакіада організацій, підприємств та установ району з 5 видів спорту за участі 10 команд. Призерами стали спортсмени Кам׳янської сільської ради, відділу освіти, ІДКХП.

Багато відбулося футбольних баталій. Протягом червня – серпня на стадіонах сіл району проходила першість району з футболу серед дорослих команд. В змаганнях брали участь 5 команд. Окрім першості району протягом року були проведені Кубок відкриття футбольного сезону-2015; Кубок району з футболу; Кубок закриття футбольного сезону - 2015; Кубок «Цареборисова». Традиційними стали футбольні змагання на вшанування пам’яті змагання видатних людей району - це Кубок пам’яті Ф.Звєрєва в Капитолівці, Кубок пам’яті В.Заїки в Липчанівці, турнір імені героя Радянського Союзу Г.Ярового в Кам’янці, турнір з  футболу пам’яті О.Суботи в Бугаївці.

Команди району брали участь в Спартакіаді з видів спорту на Кубок голови обласної державної адміністрації. В Спартакіаді фізкультурних працівників серед районів і міст області тренери і вчителі фізичної культури вперше в історії стали срібними призерами в командному заліку за підсумками 5 видів спорту.

За підсумками обласної Спартакіади з видів спорту серед державних службовців представники району вибороли 1 місце з настільного тенісу, 2 місце з волейболу у складі Департаменту у справах молоді та спорту і третє місце з міні-футболу у складі Департаменту агропромислового розвитку.

Ряд змагань було проведено серед ветеранів спорту – це товариські зустрічі, обласні і міжобласні турніри з шахів, футболу, міні-футболу, волейболу, настільного тенісу та легкої атлетики. Команда «Ветерани Ізюмщини» вдруге стала переможницею турніру з міні-футболу в місті Куп’янськ, володарем кубку в Балаклійському районі, срібною призеркою міжобласного турніру, присвяченого пам׳яті Ігоря Щетиніна і бронзовим призером турніру в місті Красний Лиман Донецької області.

Альберт Воротиленко висловив подяку керівникам підприємств, які підтримували спортивне життя району і відзначив, що сектор у справах молоді та спорту РДА в цьому році буде працювати над проблемою збільшення команд-учасниць першості району з футболу і Спартакіади організацій, підприємств та установ. А також у 2016 році планується відкриття футбольного клубу «Крем’янець» для участі нашої команди в чемпіонаті Харківської області з футболу серед аматорських команд.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 386 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar