MENU

18:32
ОБГОВОРЕНО ПИТАННЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА

З листопада минулого року на Ізюмщині реалізується проект, пов’язаний з допомогою постраждалим дівчатам і жінкам від гендерно-обумовленого насилля в умовах збройного конфлікту на Сході країни, який впроваджується Фондом Народонаселення ООН спільно з імплементаційним партнером Української фундації громадського здоров’я» у п’яти областях України, в тому числі і у Харківській.

16 лютого з метою здійснення контролю за реалізацією зазначеного проекту в Ізюмі перебував спеціаліст з питань гуманітарного реагування Фонду Народонаселення ООН у Харкові Сергій Велигодський.

В рамках його візиту відбувся круглий стіл за участі заступника голови РДА В. Лесика та представників організацій і закладів, що надають соціальні послуги особам, які стали жертвами насильства, в тому числі і тим, які стали жертвами в ході збройного конфлікту на Сході України. Обговорювалися питання гендерної рівності, профілактики насильства, в тому числі гендерного, та спільні дії у ході реалізації проекту. Учасники засідання поділилися своїми міркуваннями та пропозиціями щодо поліпшення роботи з надання адресних послуг постраждалим особам.

Сергій Велигодський підкреслив актуальність зазначеної проблеми та позитивно відмітив діяльність мобільної бригади з надання соціально-психологічної допомоги жертвам насильства, яка працює при Ізюмському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У складі мобільної бригади діє два соціальних працівники і психолог, вони здійснюють згідно з графіком виїзди з метою виявлення різних видів насильства психологічного, фізичного, сексуального танадання екстреної психосоціальноїдопомоги у відповідних випадках.

Як зазначив представник ООН, з початку роботи мобільних бригад почався процес налагодження взаємодії між усіма діючими галузями, організаціями, включаючи систему охорони здоров’я, правоохоронних органів, соціального захисту населення, місцевих громад в реагуванні на випадки гендерно-обумовленого насилля. Станом на 15 лютого,мобільною бригадою відпрацьовано 180 випадків, є різні результати, але головний результат в тому, що люди, які потребують психологічної соціальної допомоги, її отримають.Бригада здійснює професійне перенаправлення куди слід звернутися за тим чи іншим видом допомоги. На сьогоднішній день розроблена відповідна карта по району та місту із зазначенням адрес і контактів установ, до якихможна звернутися потерпілим. В першу чергу, це реагування спрямовано на ВПО і місцевих жителів, котрі потребують допомоги. Окрім організації роботи мобільної бригади, у рамках проектубуло проведено навчання дільничних інспекторів на теми, пов’язані з профілактикою та протидією з гендерно-обумовленим насиллям.Також було підготовлено вісьмох лікарів - це лікарі-гінекологи, сімейної практики і дерматовенерологи з медичних закладів Ізюмщини, в тому числі і тих, куди Фондом було доставлено медичні набори з медикаментами для жертв насилля.

Координатор з питань гуманітарного реагування Фонду народу населення ООН в Харківській області Сергій Вологодський виразив сподівання, що впровадження проекту принесе користь та сконцентрує увагу на цій проблемі, а результатом буде отримання громадянами більш якісної та своєчасної допомоги.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 441 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar