MENU

14:35
ОНОВЛЕНІ ПРОКУРАТУРИ ХАРКІВЩИНИ ЗАПРАЦЮЮТЬ У ГРУДНІ

До грудня будуть призначені заступники прокурорів та рядові працівники місцевих прокуратур.

Про це заявив заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе, який сьогодні, 4 липня, приїхав до Харкова. Тут він представляв один із компонентів реформування прокурорської системи в Україні - конкурс на керівників новостворюваних місцевих прокуратур.

- У жодній європейській країні ніхто не оголошував подібні конкурси на такі поважні посади, - сказав Давід Сакварелідзе.- Зараз є 700 вакантних посад. Ми чекаємо розумних, талановитих та ризикових людей, зокрема юристів із досвідом роботи не менше 5 років, які готові змінюватися разом із нами. 

За словами заступника Генпрокурора, конкурс проходитиме у чотири етапи. Це професіональні тести ( усього підготовлено 5 тис. запитань), які, до слова, розроблялися спільно із професорами Харківської юридичної академії ім. Я. Мудрого. Другий етап – тест на рівень інтелектуального розвитку, який фінансує ЄС. Третій етап – психомотична анкета, у якій перевіряються психологічні характеристиками особистості. Та четвертий – співбесіда з комісією, яка нараховуватиме сім членів.

За цією співбесідою, обіцяють у прокуратурі, можна буде спостерігати онлайн. Також обіцяють враховувати зауваження громади. Окрім того, кандидати повинні будуть пройти спеціальну перевірку, як от відсутність судимостей, люстрації, причетності до корупції тощо.

Давід Сакварелідзе зустрівся із юридичною спільнотою Харківщини та проанонсував конкурс на нових робітників місцевої прокуратури.

Для забезпечення максимальної якості конкурсного процесу в Україні  спеціально створено 5 регіональних центрів прийому документів від кандидатів, які бажають взяти участь у конкурсі на заміщення вакантних посад керівників новостворюваних місцевих прокуратур. Харківський центр на сьогодні вже отримав 632 заяви, з яких  130 з області. 

Заступник Генпрокурора також зазначив, що не вбачає доцільним запровадження також конкурс на обрання обласного прокурора. У цьому процесі Давід Сакварелідзе вбачає велику політичну складову, яка впливатиме на результат. Натомість не виключення, що на керівників відділів обласної прокуратури теж може буде конкурс.

Конкурс триватиме до 10 серпня.

Нагадаємо, на Харківщині працює 11 місцевих прокуратур. Загалом в Україні їх працює 638. Натомість  створюється 178 місцевих прокуратур. Із 8 тис. працівників нині, у майбутньому в місцевих прокурутурах працюватиме – 5,5 тис. осіб.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 451 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar