MENU

17:04
Открытие новых мест в детсадах, помощь в перезимовке, юридическая поддержка. Как ООН помогает переселенцам на Харьковщине

Переселенців на Харківщині не меншає. І допомога для них від різних міжнародних організацій залишається актуальною. Бо люді потребують і матеріальної підтримки, і навіть просто консультативної.
Десять відсотків усіх переселенців з зони АТО  переїхали жити до Харківської області. Зараз на Слобожанщині, лише за неофіційними даними, майже пів-мільйони внутрішніх біженців. Щоб люди змогли проживати комфортно, їм допомагають і керівники Харкова, і області, надаючи від консультаційної підтримки до матеріальної. До цієї доброї справи приєднуються і міжнародні організації. Серед них - і ООН.

Аслак Сулумсмуен голова офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Харківській області

У нас є дуже тісний та плідний діалог з місцевою владою для того, аби досягти результатів та допомогти переселенцям.

Так в рамках спільних проектів вже близько півсотні людей отримали правову, психологічну, а також і фінансову допомогу, інформують представники організації об'єднаних націй. Розвиваються і нові проекти. Серед таких - це надання допомоги переселенцям у перезимуванні.

Аслак Сулумсмуен голова офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Харківській області

На Харківщині півтори тисячі домогосподарств отримають від 6 до 8 тисяч гривень для допомоги їм покращити їх життєві умови та перезимувати без проблем. Також в рамках цієї програми надаватимемо і допомогу у вигляді вугілля та дров.

Окрема програма стосується медичної допомоги. Так на Харківщині почали курсувати пересувні медпункти. Вони надають необхідну допомогу переселенцям та жителям області, які мешкають у найвіддаленіших куточках. Окрема програма, кажуть представники ООН, розрахована на дітей. Це збільшення місць у дитсадках області.

Роман Шийко голова Харківського офісу представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні

Це буде відновлення приміщень: постачання меблів, відповідних матеріалів для того, щоб діти змогли відвідати ці садочки. І десь приблизно 200 дітей, як з числа мешканців цих міст, а також з числа тимчасово переміщених осіб зможуть відвідувати ці дитсадочки.

Ця програма продовжуватиметься і наступного року, зазначив Роман Шийко. У планах збільшити місць у дитсадках мінімум ще на півтисячі.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 457 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar