MENU

16:44
ПАМ’ЯТЬ ЖИВЕ В СЕРЦЯХ ПОКОЛІНЬ

На початку лютого 1943 року військами 6-ї армії Південно-Західного фронту було розпочато визволення Ізюмщини від німецько-фашистських

загарбників. Першими 4 лютого було визволено села лівобережної частини району. З нагоди цієї визначної пам’ятної дати у селах Червоний Оскіл, Капитолівка, Глинське та Пимонівка відбулися урочистості.

У Глинському заходи, присвячені 73-й річниці визволення села від німецько-фашистських загарбників, розпочалися з мітингу та покладання квітів до пам’ятника радянським воїнам. Увшануванні пам’ятігероїв, які ціною власного життя подарували мирне небо своїм нащадкам,взяли участь представники органів місцевого самоврядування, члени первинної ветеранської організації,голова районної ради ветеранів, керівник сільськогосподарського підприємства "Хлібопродукт" та місцеві жителі.

Сільський голова у своєму виступі згадав історичні події, що відбувалися на території села у період його окупації фашистами. Також жителі села згадали як під час наступу радянських військ у Глинському було вбито німецького офіцера і німці помстилися за це масовим розстрілом.Було вбито до вісімдесяти чоловіків та хлопців. Щоб врятувати своїх дітей, матері перевдягали хлопчиків дівчатками.

Голова районної ради ветеранів,вітаючи присутніх зі славетною датою, висловив вдячність ветеранам за їх ратний і трудовий подвиг, побажав здоров’я і довгих років життя.

По завершенні мітингу присутні вирушили до місцевого кладовища, де вшанували пам’ять односельців, які були по-звірячому закатовані німецькими окупантами 4 лютого 1943 року.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 456 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar