MENU

10:15
Патріотичне виховання як пріоритет молодіжної політики сьогодення

За такою темою відбувся семінар-нарада для бібліотечних працівників району в центральній районній бібліотеці. У ході його проведення було проаналізовано роботу сільських бібліотек за І квартал 2016 року, їх участь в обласних та районних конкурсах, зокрема, у конкурсі дитячого читання "Книгоманія".

До відома учасників наради було доведено інформацію про оголошені в цьому році конкурси на кращу краєзнавчу роботу «Ваш гід – бібліотека», дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» та соціальний літературно-художній конкурс постерів та книжкових ілюстрацій «Книга, що народжує мрію». Також сільським бібліотекарям було надано рекомендації щодо тематики заходів та книжкових виставок на ІІ квартал поточного року.

Основну частину семінару було присвячено питанню проведення заходів, приурочених до 30-річчя Чорнобильської трагедії. Директор ЦРБ В.Лисаченко розповіла про спільну роботу центральної районної бібліотеки та міськрайонної організації "Спілка Чорнобиль України", а працівники читальної зали С.Корнієнко та М.Тищенкова провели для своїх колег та читачів бібліотеки як майстер-клас годину пам’яті "Чорнобиль – скорбота пам’яті людської". На захід були запрошені гості – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС голова та заступник голови Ізюмської організації "Спілка Чорнобиль України" С.Біліченко і В.Комов, ветеран МВД О.Кравченко. У своїх виступах вони розповіли про пережите у дні ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та підкреслили, що таке не повинно повторитися. Ізюмська поетеса Т.Гребенюк продекламувала присутнім свій новий вірш, присвячений трагічній даті.

Присутні переглянули ряд відеосюжетів, один з яких був присвячений відкриттю пам’ятника чорнобильцям Ізюмщини, та ознайомилися з книжковою виставкою-застереженням "Нехай Чорнобиля біда остання буде на планеті".

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 376 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar