MENU

15:22
Перейменовано ще три населені пункти району

Наприкінці минулого тижня Верховна Рада України прийняла три постанови щодо декомунізації населених пунктів, однією з яких змінено назви 24 сіл та селищ у Харківській області, у тому числі назви трьох населених пунктів в Ізюмському районі.

Так,село Червоний Оскіл перейменованона село Оскіл,  села Жовтневе і Радянське Олександрівської сільської ради – на села Боголюбівка і Рідний Край відповідно.

Нагадаємо, що перейменування населених пунктів пов’язане з необхідністю приведення назв географічних об’єктів у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". До цього в районі змінили назви два населені пункти, розташовані на території  Іванчуківської сільської ради: першим у лютому було перейменовано с. Червона Поляна на с. Поляна, другим у березні – с. Червоний Донець на с. Щасливе. Своєї черги на перейменування очікує ще один населений пункт нашого району – с. Червоний Шахтар Заводської сільської ради.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 418 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar