MENU

20:40
Перша сесія районної ради сьомого скликання взяла тайм-аут (фото)

Сьогодні, 24 листопада, новообрані депутати Ізюмської районної ради сьомого скликання зібралися на пленарне засідання першої сесії. 

Відкрила засідання голова Ізюмської районної виборчої комісії Ганна Склярова, яка ознайомила присутніх з порядком денним сесійного засідання та постановою виборчої комісії про реєстрацію депутатів районної ради сьомого скликання. Ганна Олександрівна вручила новообраним депутатам тимчасові посвідчення, привітала їх з обранням та побажала плідної і злагодженої роботи протягом строку повноважень.

Першим питанням, яке розглядалося на сесії, було обрання голови Ізюмської районної ради. На цю посаду було висунуто дві кандидатури: від БПП "СОЛІДАРНІСТЬ" – Дуванського Сергія Володимировича, від районної організації партії "Відродження" – Сердюка Вячеслава Миколайовича.

По завершенні процедури таємного голосування голова лічильної комісії О.Тюльпа оголосив, що у голосування брали участь 26 депутатів, 2 бюлетені визнані недійсними, С.Дуванський отримав 13 голосів, В.Сердюк – 11. Оскільки для того, щоб посісти посаду голови райради треба отримати не менше 14 голосів, вибори можна вважати такими, що не відбулися.

Депутатів зацікавило, чому 2 бюлетені визнані недійсними. Виявилося, що в одному бюлетені було проставлено позначки навпроти прізвищ обох кандидатів, а у другому – за С.Дуванського було поставлено "плюс", а не "галочка". Це обурило депутатів від "СОЛІДАРНОСТІ", "Батьківщини" і "Нашого краю", адже згідно з діючим законодавством, будь-яка позначка навпроти прізвища кандидата (якщо відсутні якісь інші написи) вважається голосом "за". А це означає, що Сергій Дуванський отримав 14 голосів і обраний головою районної ради сьомого скликання. Цих доводів не визнали депутати від "Відродження" і Партії пенсіонерів. Таким чином, де-факто – голову районної ради обрано, де-юре – голова районної ради не обраний. Сесія взяла тайм-аут.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 549 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar