MENU

16:52
ПІД ЧАС НАРАДИ ПРЕЗЕНТОВАНО ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ «ВОЛЯ АБО СМЕРТЬ»

Сьогоднішня нарада з керівниками закладів культури району, яка проходила за участі заступника голови РДА Василя Лесика, розпочалася

з представлення збірки методичних рекомендацій за темою: «Ізюмщина вклоняється воїнам».

Як зазначила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Рудь, у зв’язку з подіями останніх років в Україні з’явилися новіпам’ятні дати, у ході відзначення яких країна віддає шану своїм захисникам. Зважаючи на це, фахівці відділу культури  підготували методичні рекомендації для проведення різних форм роботи патріотичного спрямування тарозробилисценарії. "Проведення таких заходів мають стати знаменною подією в житті кожної людини в наш час і засобом громадського та патріотичного виховання", - наголосила Олена Миколаївна.

Як приклад, було організовано презентацію фільмуамериканського режисера-документаліста Дем’яна Колодія «Воля або смерть». Цястрічка розповідає історію євромайдану, починаючи з перших мирних акцій на підтримку підписання угоди з Євросоюзом. Фільм досліджує, як мирні демонстрації переросли в насильницький конфлікт між українським народом і тодішньою владою, як протест в Києві вилився в гібридну війну з Росією.

Присутній на нараді Сергій Понімаш, який був учасником подій на Майдані, звернув увагу присутніх на обличчя людей, яких знімав режисер. Це натхненні, щирі обличчя, сповнені віри в те, що вони борються за гідне майбутнє нашої держави.

Заступник голови РДА Василь Лесик згадав рядки із вірша місцевої поетеси Тетяни Гребенюк «У кожного свій майдан» і зазначив, що хтось висловлює протест публічно, а у когось це в душі – кожен добре знає, коли він діє правильно, а коли навпаки. Тому у кожного свій майдан – вічна боротьба між добром та злом, вона є в наших душах і нікуди від цього не дітися.

Нарада продовжилася представленням нових завідуючих сільських будинків культури:Олександрівський СБК – Олена Денисенко, Іванчуківський СБК – Іван Денисенко та Комарівський СБК – ЛарисаКраснікова. Також було обговорено питання щодо відкриття відремонтованих в рамках проекту МОМ клубних закладів, підготовки до проведення конкурсу-огляду "Слобожанські передзвони", присвяченого 25-й річниці Незалежності України та інші.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 490 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar