MENU

11:23
Працівники Ізюмського ВП допомагають одиноким особам похилого віку та особам, які потребують сторонньої допомоги

У повсякденній діяльності поліцейського дрібниць не буває. Чуйність до людських проблем та тривог небайдужість та ініціативність – осіб ті обов’язкові складові, з якими стражі порядку щоденно ідуть в народ. За будь – яких обставин, незалежно від часу доби і погодних умов, охайний формений одяг та привітна посмішка на вустах – візитна картка кожного працівника поліції, до котрого звернулися за допомогою чи просто за консультацією. Але вміння співчувати спонукає поліцейських не чикати доки громадяни самі звернуться до них, а, навпаки, з’ясувати наявність нагальних потреб, аби завчасно запобігти їх ускладненню. 
На зоні обслуговування інспекторів поліції мешкає чимало одиноких пенсіонерів та людей з вадами здоров’я.

Такі люди живуть самотньо, потихеньку, якщо є змога, ведуть якесь господарство і зовсім зневірилися у допомозі сторонніх. Тому поліцейські Ізюмщини вирішили виправляти цю ситуацію. Для цього не потрібні чималі кошти – достатньо доброї душі. Здавалося б, дістати з колодязя води, розчистити засніжений двір, наколоти дров для печі – це досить елементарні речі, про те не для старенької бабусі, яка в ожеледицю боїться крок з будинку ступити. І якщо в місті у деяких пенсіонерів є хоч якісь сподівання на працівників соціальної служби, то у селах, особливо в невеликих та віддалених, стороння допомога явище майже фантастичне. Коли поліцейський Ізюмського ВП поїхали відвідати вказану категорію населення, господарі з чималим подивом зустріли правоохоронців на порозі. Пропозиція допомогти декого навіть збентежило, адже люди в погонах, на їх думку, мають розкривати злочини та ловити правопорушників, а не відволікатися на них стареньких та їхні буденні клопоти. Хай і здивувалися, але допомогу прийняли залюбки. А допомагати і справді було де: січень щедро і снігу насипав, і відлигою втомив, і морози стрімко повернув. А тому почистити сніг, поколоти кригу, посипати стежку піском, води принести та дров нарубати виявилося найменшою, але такою важливою помічу для стареньких. Не завдало клопоту і до магазину сходити закупити продукти харчування. З неймовірною вдячністю люди проводжали поліцейських зі своїх домівок, що для правоохоронців стало найкращою винагородою.
Так, 21.01.2016 старшим інспектором Ізюмського ВП майором поліції Васько Д.Л., відвідана громадянка Жук Галина Семенівна, 1940 року народження, яка мешкає у віддаленому коточку Ізюмського району в с. Липчанівка, вул. Миру, 174. ІП Васько Д.Л. надано допомогу в переміщення важких продуктів харчування до сараю, здійснено запас дров та води в будинку де вона мешкає. Під час спілкування с Жук Г.С. особливу увагу звернено на необхідність інформування ІП Васько Д.Л. про необхідність надання їй сторонньої допомоги. 
В цей же день, старшим інспектором Ізюмського ВП майором поліції Живолупом О.С., відвіданий громадянин Цимбалюк Валерій Володимирович, 1942 року народження, яка мешкає за адресою: Ізюмський район, с. Красний Оскіл, вул. Леніна, 47. ІП Живолупом О.С. надано допомогу в розчищенні подвір’я від снігу та ретельному його прибиранню. Також відвіданий Загоруйько Миколо Ілліч, 1938 р.н., який мешкає за адресою: Ізюмський район, с. Червоний Оскіл, вул. Широка 3, якому прибране подвір’я та здійснена допомога в переміщенні вуликів.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 425 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar