MENU

17:48
Про виконання місцевих бюджетів Ізюмського району за січень-листопад поточного року

Це питання під час сьогоднішньої наради голови райдержадміністрації з керівниками структурних підрозділів РДА, державних організацій і установ, сільськогосподарських підприємств та сільськими головами району розглядалося першим. Інформувала начальник фінансового управління РДА Світлана Крюкова. Зокрема, було зазначено, що зведений бюджет Ізюмського району з урахуванням трансфертів станом на 1 грудня 2015 року виконано на 101%,  власних надходжень отримано  33млн.849тис.грн., що складає 115% до планових показників.

Районний бюджет по власних надходженнях за звітний період виконано на 112%. У грошовому виразі перевиконання складає 1млн.752 тис.грн.

Затверджені показники виконали всі 17 сільських бюджетів, із яких тринадцять перевиконали доходну частину більше, ніж на 5% та отримали додатковий фінансовий ресурс у розмірі 2млн. 608 тис. грн. Найбільше перевиконання мають Заводський сільський бюджет (152%), Вірнопільський (139%) та Бражківський (132%).

Ключовим джерелом формування фінансового ресурсу районного бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Темп його надходження по району в порівнянні з минулим роком у співставних умовах становить 136%. Високий темп зростання пояснюється надходженням податку на доходи від нарахованих дивідендів, збільшенням загального розміру орендної плати за договорами оренди земельних паїв та відсутністю в районі заборгованості по заробітній платі.

Світлана Володимирівна відзначила, що внаслідок бюджетної децентралізації вагомий вплив на виконання доходів місцевих бюджетів має рівень надходження податку на майно. За одинадцять місяців його виконання складає 123%. План по цьому податку виконали шістнадцять сільських рад. Найбільший відсоток виконання (понад 150%) мають Бражківська, Бугаївська, Заводська, Олександрівська сільські ради.

Фактичні надходження плати за землю за січень-листопад склали 7 млн. 597 тис. грн., що завдяки змінам у законодавстві майже вдвічі більше ніж у минулому році.

Виконання податку на нерухоме майно складає майже 143%. На одного жителя району надходження податку на нерухоме майно складає 17,04 грн., тоді як в середньому по Україні – близько 12 гривень. Усі сімнадцять сільських рад перевиконали річний план по відповідному податку . 

Транспортного податку за звітний період надійшло 296 тис. грн., виконання – 206%. Загальне виконання плану по єдиному податку за січень-листопад 2015 року становить 103%.

Також було відзначено, що темпи виконання доходної частини за 11 місяців дозволили сільським бюджетам та районному бюджету проводити фінансування першочергових витрат: заробітної плати, оплати енергоносіїв та інших захищених видатків і на сьогодні, прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ району відсутня.

У ході розгляду бюджетного питання виступила начальник Ізюмського управління Державної казначейської служби Інна Шеремет, яка надала інформацію стосовно завершення бюджетного року, а також повідомила, що казначейством з метою автоматизації процесу виконання бюджетів усіх рівнів впроваджується Система дистанційного обслуговування клієнтів, яка забезпечить доступ розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів до інформаційних ресурсів Державної казначейської служби України за допомогою мережі Інтернет. Вона пояснила порядок підключення та експлуатації цієї системи.

Перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Кіян ознайомив учасників наради зі змінами до Податкового кодексу, які були затверджені напередодні Кабміном.

Завершуючи розгляд питання, голова райдержадміністрації Любов Шамрай зазначила: "Працюємо активно, щоб завершити рік з перевиконанням бюджету з тим, щоб на початку наступного року отримані кошти витратити на розвиток соціальної інфраструктури району".

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 402 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar