MENU

12:31
ПРО ЗМІНИ У СФЕРІ ЗАКУПІВЕЛЬ ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ

Одне з питань, що розглядалися під час наради у голови райдержадміністрації, стосувалося стану дотримання законодавства при закупівлі за державні кошти. Його розгляд було обумовлено тим, що у лютому поточного року Президент України підписав Закон "Про публічні закупівлі", який затверджує повне переведення державних закупівель в електронну системуProZorro для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн., і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн. грн. (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн. грн. та для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн. грн.). Перехід відбудеться протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режим центральні органи виконавчої влади та державні підприємства, а з 1 серпня – решта державних замовників.

Завідувач сектору економічного розвитку, промисловості, транспорту та торгівлі райдержадміністрації Ірина Копичко звернула увагу учасників наради на те, що зазначеним законодавчим актом передбачається введення електронного аукціону, який передбачає автоматичну оцінку тендерних пропозицій. Замість 5 процедур, за допомогою яких може здійснюватися закупівля, залишено 3 – відкриті торги, конкурентний діалог та переговорну процедуру.Також у Законі введено нові поняття – авторизований електронний майданчик, електронна система закупівель, централізована закупівельна організація, система хмарних обчислень та змінено термінологію: державна закупівля – це публічна закупівля; конкурс, документація конкурсних торгів, пропозиція конкурсних торгів, комітет з конкурсних торгів – це відповідно тендер, тендерна документація, тендерна пропозиція, тендерний комітет.

У Законі "Про публічні закупівлі" об'єднуються два закони про закупівлі – Закон про здійснення державних закупівель та Закон про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності.Процедури закупівель товарів, робіт і послуг, що були розпочаті до набрання чинності цим Законом, завершуються відповідно до порядку, який діяв до набрання чинності цим Законом.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 602 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar