MENU

13:34
Прокуратура через касацію зобов'язала товариство повернути лісовому господарству державну нерухомість

Прокуратура через касацію зобов'язала товариство повернути лісовому господарству державну нерухомість

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу заступника прокурора області і скасував рішення попередніх інстанцій щодо незаконного набуття права власності на державні будівлі у лісовому господарстві.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, у 2015 році господарський суд області визнав за одним з товариств право власності на два комплекси будівель площею 48 та 52 кв. м.
 Ці приміщення орендар звів поруч із будівлями двох лісництв. Останні є частиною території Ізюмського лісового господарства.
 
"Однак добудови були зведені всупереч вимогам чинного законодавства.  Зокрема, товариство, що орендувало нерухомість у лісництва, звело нові об'єкти без необхідного дозволу від орендодавця. Все це унеможливлювало набуття права власності на новобуди", - пояснив О. Лесенко.
 
Довідково:
 У червні 2015 року  прокуратура у касаційному порядку оскаржила рішення господарського суду області та постанову Харківського апеляційного господарського суду щодо визнання права приватної власності на прибудови за одним із товариств. Справу повернули на повторний розгляд.
   
 У березні 2016 року апеляційний суд погодився з позицією прокуратури і зобов'язав повернути нерухомість у державну власність.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 409 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar