MENU

23:17
Шановні жителі міста та переміщені особи!

З 13 січня 2016 року вступили  в дію зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», в яких дане чітке роз’яснення порядку видачі та скасування довідки про встановлення статусу внутрішньо переміщеної особи.
          Основним постулатом Закону є те, що соціальні виплати повинні проводитися тільки тим особам, які фактично перемістилися на контрольовану українською владою територію, взяті на облік як внутрішньо переміщені особи та фактично проживають на даній території. Картина ж, яку ми спостерігаємо, викликає масу домислів. Ряд заходів, що проводилися в місті (наради, засідання круглого столу), не дали певних результатів по приведенню у відповідність реєстрів внутрішньо переміщених осіб. Недосконалість законодавства в цій сфері, відсутність чітких роз’яснень, а найголовніше, не відпрацьований на рівні держави, порядок взаємодії органів виконавчої влади, задіяних в роботі з внутрішньо переміщеними особами , кількість яких згідно реєстру складає 25629 осіб, змушує шукати нових шляхів у вирішені питань соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
          Отже, Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» зі змінами від 13 січня 2016 року та уже існуючим Указом Президента України № 40 від 30.01.2015 року, було визначено, що контроль за використанням державних цільових бюджетних коштів покладається на місцеві органи влади. А тільки за 2015 рік по місту Ізюм згідно Постанови КМУ 505 було виплачено внутрішньо переміщеним особам щомісячну соціальну допомогу в сумі 15.5 млн. гривень , що і спонукало утворити в місті робочу групу з метою проведення перевірки факту проживання внутрішньо переміщених осіб.
     В лютому місяці робочою групою були проведені перевірки та з 24448 зареєстрованих осіб дії довідок внутрішньо переміщеної особи було тимчасово призупинено до з’ясування  19393 особам і перевірки продовжуються.
          Але хочу зауважити, що всі внутрішньо переміщені особи, які проживають в місті і виплати яким призупинені, обов’язково в найкоротші терміни будуть поновлені в обліку після повної перевірки .
Начальник Управління                                                          Н.Петрова

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 382 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar