MENU

17:02
Щодекади здійснюється моніторинг цін на деякі продукти харчування в торгівельній мережі району

Товарами першої необхідності населення району забезпечується через торгівельну мережу Ізюмської райспоживспілки та приватними підприємцями. До мережі входить 84 магазини, 8 кіосків та 2 торгових лотки, також у районі працюють 1 ресторан, 1 буфет, 2 бари і 7 кафе.

Контроль за рівнем цін в торгівельній мережі району здійснюється сільськими головами в межах їхніх повноважень. Щодекади сектором економічного розвитку, промисловості, транспорту та торгівлі райдержадміністрації спільно з сільськими радами проводиться моніторинг цін.

Так, на початок листопада в торговій мережі району так і не з’явились соціальні сорти хліба, незважаючи на листи, які неодноразово надсилались постачальникам хлібобулочних виробів.В порівнянні з минулим роком, ціни на продукти харчування підвищились. Вартість 1 кг макаронних виробів становить в середньому 10,00 грн., вартість 1 кг гречки – 25,00 грн., рису – 22,00 грн., вартість цукру – 15,00 грн./кг.

Борошно пшеничне вищого ґатунку коштує в середньому 7,00 грн./кг, ціна на яйця складає 20,50 грн./дес., ціна на олію – 27,00 грн./л.

М’ясна продукція також подорожчала: ціна 1 кг яловичини складає 78 грн., свинини – 81,00 грн., м’ясо птиці – 57,50 грн. за 1 кг. Ціни на молочні продукти наступні: молоко коштує 10 грн./л, сметана – 50 грн./кг, сир кисло-молочний – 42,50 грн./кг, масло вершкове – 98,75 грн./кг.В порівнянні з цінами минулого року, підвищились ціни й на овочеву групу товарів: 1 кг картоплі коштує 5,75 грн./кг, капуста та морква – 11,00 грн./кг, цибуля ріпчаста – 12,50 грн./кг. Вартість одного кілограму солі складає 2,65 грн./кг.

На рівень цін в торгівельній мережі району впливає зміна оптово-відпускних цін та удорожчання паливно-мастильних матеріалів, що позначається на вартості доставки. Торгівельні підприємства району практично не працюють безпосередньо з товаровиробниками через невеликі обсяги закупівлі товару, а працюють з постачальниками, а це призводить до підвищення роздрібної ціни. Також на роздрібну ціну одного й того ж товару впливає торгова марка виробника та віддаленість населеного пункту від пункту закупівлі товару.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 830 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar