MENU

08:35
Щодо соціального захисту учасників АТО

Одним із актуальних питань, над яким на даний час працює управління соціального захисту населення райдержадміністрації є забезпечення соціального захисту учасників антитерористичної операції.

Доповідаючи про цей напрямок роботи на нараді у голови райдержадміністрації, заступник начальника управління Олег Ковтун зазначив, що на обліку на сьогодні перебувають 66 учасників АТО, які мають можливість користуватися пільгами згідно з чинним законодавством. З метою визначення нагальних проблем цієї категорії пільговиків проводиться вивчення їхніх соціальних потреб, для цього на всіх демобілізованих учасників АТО складено соціальні паспорти.

Працівниками управління проводиться інформаційно-роз'яснювальна  робота серед демобілізованих учасників АТО щодо можливості відпочинку в санаторіях області, постійний моніторинг щодо проходження курсу психологічної реабілітації, надається інформація про можливість проходження професійного  навчання. Як результат, за рахунок коштів обласного бюджету в поточному році в санаторіях області оздоровлено 2 жителя району, які брали участь в АТО, 23 учасника антитерористичної операції виявили бажання пройти профнавчання, 9 осіб було залучено до громадських робіт.

Через Програму соціального захисту населення Ізюмського району в поточному році на надання матеріальної допомоги родинам мобілізованих до лав ЗСУ  було виділено 158,0 тис. грн., надано матеріальну допомогу в сумі 77,737 тис. грн. Людмилі Грушіній з Капитолівки, син якої є учасником АТО, на проведення ремонту будинку, що постраждав внаслідок пожежі.

На обліку в Ізюмському РЦСССДМ перебувають 66 сімей демобілізованих, в яких виховується 49 дітей. Центром здійснено оцінку потреб в 42 сім’ях, проводяться заходи щодо соціальної адаптації демобілізованих учасників бойових дій з надання первинної психологічної допомоги та підтримки, надання соціальних послуг демобілізованим особам на їхній запит.

При РЦСССДМ створено групу взаємодопомоги учасникам бойових дій, на засіданнях якої заслуховуються найактуальніші питання, відповіді надаються запрошеними спеціалістами управлінь та відділів, які реалізують державну політику з питання забезпечення реалізації прав та пільг учасників бойових дій.   На постійному контролі питання щодо оздоровлення дітей учасників АТО. За даними сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації потребують оздоровлення 29 дітей. На даний час оздоровлено - 7, пройшли відпочинок - 19.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 479 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar