MENU

13:12
ТИСЯЧІ ХАРКІВ’ЯН ОТРИМАЮТЬ ПАЇ

Міністерство Агрополітики хоче провести приватизацію близько 170 аграрних підприємств вже до кінця 2015 року. В Харківській області під роздержавлення підпадають 5 господарств із загальною площею близько 14 тис. га.

Як пояснив “СК” директор Департамету АПК Харківської облдержадміністрації Борис Данилів, йдеться про підприємства, які входять до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України. Це ДП “Світанок” у Балаклійському районі, ДП “Благодатне” та “Іскра” в Зміївському районі, філія “Лозівський кінний завод №124” ДП “Конярство України” в Лозівському районі та ДП “Навчально-дослідне господарство “Докучаєвське” ХНАУ ім. В. В. Докучаєва в Харківському районі. За словами Бориса Даниліва, сьогодні ці підприємства є неефективними, тож їх потрібно розпаювати.

Фото: http://www.unian.net/

- Треба визначити коло претендентів на паї та середньоземельну частку. Її визначають, відштовхуючись від кількості діючих працівників – їх, доречі, зараз небагато – та пенсіонерів, що працювали на цих підприємствах. Думаю, в коло претендентів потрібно вкючити також працівників бюджетної та соціальної сфери. Ці питання вирішуватимуться на рівні місцевих рад, - пояснив нам Борис Данилів.
За його словами, середньоземельна частка становитиме близько 4 га, тож 14 тисяч га, які належать вищеназваним підприємтсвам, поділять між 3500 пайщиків.

Крім того, за словами Бориса Даниліва, в Харківській області є 9 аграрних підприємств, які підпорядковані Українській Академії аграних наук. Загальна площа земель цих підприємств – близько 40 тис. га. З них 10 тисяч, на думку Бориса Даниліва, доречно було б також розпаювати. Але питання щодо цих підприємств ще не вирішене і буде розглядатися на рівні Кабміну.

Тетяна Огородня

http://www.slk.kh.ua

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 382 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar