MENU

09:59
Традиційні змагання серед школярів по запуску повітряних зміїв.(+фото)

16 травня в Ізюмі, в п’ятнадцятий раз, відбулися змагання по запуску повітряних зміїв. Ініціатива проведення змагань належить ветеранам авіамодельного спорту. Ініціативу підтримав міський відділ освіти, змагання стали традиційними. Відтепер кожної весни на горі Крем`янець проводяться змагання на честь кубку імені Володимира Хворостова, звичайного педагога, який більшу частину свого життя присвятив розвитку авіамоделізму в Ізюмі. В другу світові війну він був пілотом штурмовика ІЛ-2. Любов до неба, до життя прививав дітям. Виготовлення зміїв, це перша сходинка технічної творчості, тому має масовий характер. Цього року час проведення довелось переносити через несприятливі погодні умови. Тому гості з інших міст не зорієнтувалися і не змогли приїхати. Та ще й сильний вітер в день змагань. За допомогою мам, тат, дідусів та бабусь запуски таки відбулися. Хто б всидів дома коли онук змагається. 
Золотим призером змагань в класі коробчатих зміїв та срібним призером в класі плоских зміїв став учень 6-го класу Іван Дашко ЗОШ-№6. На травневі свята авіамоделісти Ізюму змагалися в місті Львові. Там проходив етап кубку Європи там Іван зайняв 4-те місце серед юніорів по радіокерованим моделям планерів з електричним двигуном.
Найвище всіх злетів «Ізюм», саме таку назву мав змій Ханіна Максима з гімназії №3. Йому дісталося перше місце в класі плоских зміїв. Третє місто заслужив Нехода Єгор з гімназії №1. По коробчатим зміям Удовиченко сергій ЗОШ-6 та Листопад Юрій ЗОШ-№4 зайняли друге і третє місця відповідно. В командному заліку місця поділили послідовно: ЗОШ-№-6, гімназія №3, ЗОШ-№4.

автор Леонид Щибря

 
Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 520 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar