MENU

13:13
Третій рік на території району працює підприємство з переробки сої (фото)

У сучасних умовах агропромислового виробництва України найбільш важливого значення у кормовиробництві набула соя, яка є однією з головних білково-олійних культур, що мають широкий спектр застосування (харчове, кормове, технічне, медичне).

Третій рік на території Заводської сільської ради працює підприємство з переробки сої. Менше року його очолює Олександр Запорожченко. За цей недовгий час зроблено вже досить багато. Було обладнано міні-лабораторію, закуплено експрес аналізатор, на даний час встановлюється міні-підстанція, яка дозволить у майбутньому забезпечити розвиток підприємства для виробництва продукції на експорт. За словами молодого директора, це можливо за умови стабільної ситуації в Україні і наявності більших об’ємів споживання з боку замовників. На сьогодні існує невелика база споживачів, це ряд підприємств з виробництва комбікормів Харківської та Донецької областей.

Виробничий процес на підприємстві забезпечують 12 працівників, - це оператори, водії, вантажники, люди, які виготовляють запасні частини. Сировину купують у господарників із Сумської та Полтавської областей.

Виробнича лінія, яка на виході дає соєвий жмих та масло, дозволяє переробляти в середньому близько 18 тонн сої на добу. На кожному з етапів проводиться контроль за дотриманням всіх вимог та норм виробництва. Отримана продукція є цінною складовою у рецептурі комбікормів для худоби та птиці. Як зазначає Олександр Запорожченко, при додаванні 25-35% соєвого жмиху до складу комбікормів для бройлерів, приріст м’ясної породи як мінімум збільшується на 15-20%, курки-несучки ж приносять яєць більше на 30%. Також соєве борошно включають до раціону кормів для великої рогатої худоби, внаслідок чого збільшується надій та приріст м’ясних порід.

Одним із завдань, яке вирішується на сьогодні керівництвом підприємства, є пошук нових ринків збуту продукції.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 350 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar