MENU

12:48
У кожного часу свої герої

Тридцять років минуло відтоді, як вибух реактора на Чорнобильській АЕС потряс Україну і сколихнув планету. Час вносить певні корективи у сприйняття світовою громадськістю цієї катастрофи і ніщо не в змозі піддати забуттю подвиг тисяч і тисяч людей, що брали участь у ліквідації її наслідків.

На приборкання атома, що вийшов з-під контролю людини, 17 організацій та підприємств нашого міста та району відрядили своїх представників. Всього 340 ізюмчан було направлено в перші дні на ліквідацію аварії, з них 285 було призвано Ізюмським військкоматом, в тому числі понад 100 чоловік, це жителі наших сіл. Вони ліквідовували руйнування, забезпечували належний ритм відбудовчих процесів.

25 квітня наймужніші люди нашого району, що вступили в нерівну боротьбу з радіаційним смерчем, зібралися у Червонооскільському сільському Будинку культури, щоб згадати трагічні події квітня 1986 року. Вшанувати їх прийшли керівники району, місцеві жителі та гості села.

Голова райдержадміністрації Любов Шамрай та голова міськрайонної організації "Спілка Чорнобиль України" С.Біліченко подякували всім героям-чорнобильцям за подвиг і вручили їм почесні грамоти та ювілейні медалі. Любов Миколаївна в своєму виступі зазначила, що 30 років тому ліквідатори аварії перемогли у своїй війні – війні з найскладнішим і тому найстрашнішим ворогом – з радіацією. Вони віддали на цій війні свої життя та здоров’я задля того, щоб у мирі та спокої жили мільйони.

Більше фото тут

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 445 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar